[]

kredi kartiyla ilgili

aylardir kredi kartimin asgarisini oduyorum sadece.
kenarda birikmisim var oradan alip tum borcu kapayabilirim su an ama asgari odemek beni zorlamiyor.
ilk kez bu durumdayim.

asgari odemem su an maasimin yarisi ediyor.
maasla gecinebilecekken kartla gecinir hale geldim.
her harcamayi hesapsizca karttan yapmaya basladigimi fark ettim.
buna bi dur demeliyim biliyorum.

ne yapayim? birkac ay daha asgariyle gitsem ne olur ve sonu nereye varir bunun?
asgari odemenin dezavantajlari neler ?

 
mobil: bir de asgariyi odemek ne kadar surdurulebilir bir sey? harcamalar hep ayni seviyede kaliyor diye dusunelim.


  • Kittie  (02.03.23 13:37:22) 
daha detaylı cevaplar gelecektir ama ben benzer bir durumdayken kartı kullanıma kapatıp borcu taksitlendirdim. elimde 10k limitli bir kart daha vardı ve ufak tefek şeyler için bu kartı kullandım.

asgari ödemeyle kart borcu bitmiyor. yüksek enflasyonda bankaya borçlanmak iyi diyenler olabilir, doğrudur. ama ben borcumun olmasından rahatsız olduğum için böyle yaptım. şu an 2 kartım var toplam 120k limitli. aylık ortalama 4k kart kullanımım var sadece. onu da asgariye düşmeden ödeyip geçiyorum.
  • scudman1  (02.03.23 13:40:33) 
3 aydan sonra sadece asgari ödersen kartın dönem borcunu ödeyene kadar kartı kullanamazsın.


  • kimlanbu  (02.03.23 13:52:54) 
en pahalı faiz kredi kartında. bu yüzden kredi kartı borcu her ay tam kapatılmalı. asgari haricindeki kısma çok fazla faiz ödüyorsunuz.

ayrıca 3 ay sadece asgari öderseniz, kredi kartı kullanıma kapatılır diye biliyorum.
  • tom creo  (02.03.23 13:54:07) 
Ödediğiniz faiz oranı yüksek. Sizin yerinizde olsam kartımın limitini maaşınızın maksimum yarısı kadar yapıp devam ederdim. Öyle olunca insan daha kontrollü harcıyor


  • limonlu eksi  (02.03.23 15:22:23) 
Öğrenciyken part timedan kazandıklarımla geçinmeye çalışırken bile asgari ödemedim. Borçsuzluk inanın enflasyondan kazanacağınız üç beş kuruştan daha iyi bir şey. Borç insana psikolojik bir yük resmen. Borç psikolojisinden aldığım şeylere taksit bile yapmıyorum. Madem imkanınız var hepsini ödeyin geçin.


  • ruhen hastayim ben  (02.03.23 15:22:46 ~ 15:23:24) 
Sonsuza kadar borc bataginda kalmanin en garanti yolu. Kredi karti borcu diger tum faizlerden fazladir. Yani yatirim yapsan kredi karti borcundan ettigin zarar kadar getiri elde edemezsin. Borc da katlanarak gider yani her ay her ay.

"asgari odemem su an maasimin yarisi ediyor"
Bu da demektir ki kazandigina gore cok fazla harciyorsun.
  • hot potato  (02.03.23 18:29:16 ~ 18:32:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.