[]

Deprem yardımları

Bu akşam 2. Kez canlı yayında para toplanıyor.

Sorularım çok net: devlet bu kadar mı düşkün, fakir, yoksul? Kendi kendine yetemiyor mu? Neden bu kadar yardım toplanıyor?

Cengiz holding'e yaptıkları vergi afları yapmasalar bu yardımları toplamaya gerek kalmaz.

Kimse bu soruları sormadan duygusalca para yolluyor. Ben şahsen devletin bu paraları gerektiği gibi kullanacağını düşünmüyorum.

 
para toplayacak sebep oldu işte. erdocan mutlu olmuştur depreme.


  • fatihkkk  (01.03.23 22:55:46) 
Yurt dışından gelen yoğun desteğe bakılırsa devlet aslında hiç düşkün değil.hayatın kendisi böyle ve dünyada'da aynı.

Bu afetin etki alanı çok büyük oldu.
hiç değilse böyle bir günde elinden imkanı olan elinde gelen yardım yapmalı.Yine de şüphede kalan ama yardım yapmak isteyen bizzat ihtiyacı olan ailelere ulaşabilir.
Ne olursa olsun böyle bir zamanda özellikle yardım konusunda olumlu bakma taraftarıyım.
  • diyecevaplandı  (01.03.23 22:58:02) 
Bu yardım kampanyaları sadece para toplamak için değil aynı zamanda toplumsal birliği kuvvetlendirmek için yapılır.

Devlet istediği an istediği miktarda parayı zaten bulur, bulamazsa basar , basmak yetmezse senin benim hesabımdan çeker, gerekirse ülkeyi ipotekler borç alır, bir şekilde illaki bulur.

Ancak böyle şeylere gerek kalmadan hem yardım yapan vatandaş kendini mutlu hissediyor, hem kendilerine insanların akın akın yardım etttiğini gören depremzedeler mutlu oluyor , hem de devlet gerekli parayı kafasını yormadan topluyor.

win win win.
  • srjkvon  (01.03.23 23:22:02 ~ 23:22:34) 
128 milyar dolar şu an 4 afet toparlayacak paraydı, para çok aslında..


  • titanic kemancısı  (02.03.23 01:44:11) 
1 lira bile vermem, yanlislikla 1 liram gitse geri isterim. bende parti doyuracak para yok. milletin kendini ise yarar hissetmesini sagladigi icin kimse ses etmiyor


  • ala09  (02.03.23 13:34:12) 
her ülkede yapılıyor. almanya'daki sel felaketi için de yardım toplandı. insanlar somut olarak bir şey yapmak istiyor. belki de kendilerini iyi hissetmek için ama toplum olmak da böyle bir şeydir zaten.

devlet dediği için değil, demese de yapılır. ben yapmam diyenlerin samimiyetine güvenmiyorum. illa ki güvenilir bir yer vardır bağış yapılacak. sadece %50 ihtimalle amacına ulaşacağını bilsem bile yaparım. videoları izlerken gözlerim doluyor. aynısı annemin babamın başına da gelebilir. o zaman onlara halktan yardım gelince en azından ben de elimden geleni yapmıştım diyebilirim.
  • bohr atom modeli  (02.03.23 13:42:05 ~ 13:47:13) 
yardım parası = denetime tabi olmayan para


  • astronom bey  (02.03.23 14:14:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.