[]

anneannem ve dolandırıcı problemi

bizden uzakta tek başına yaşayan, asla yanımıza gelmeyen unutkanlık problemleri yaşayan 84 yaşındaki anneannem bundan yaklaşık 1 sene önce atatürkçü düşünce derneğinden arıyoruz diyen bi avuç salak insana kitap adı altında müsvetteler karşılığında para vermeye başlamıştıı. yazın bizim yanımızdayken de aradılar, babam ve eşim açtı telefonu kavga kıyamet bir daha aramıycaz tamam dediler konu kapandı.

bugün yine kapıya gelmişler anneannemde atatürk falan duyunca para vermiş bunlara. sonra telefonla arayıp bi daha al dediklerinde ben istemiyorum diyip kapatmış telefonu. derdimiz para pul değil evi bildikleri için anneanneme zarar vermelerinden korkuyoruz. ne yapabiliriz sizce? adamların dolandırıcı olduklarına asla inanmıyor onlar Atatürkçü çocuklar diyip duruyor :(


 
Karşılanmayan ihtiyaçlar biryere gitmez. anneannenizin bu atatürk ile ilişkisini sürdürme ihtiyacını karşılamasına yardımcı olun. mesela gerçek add ye götürün ordaki atatürkçü çocukları görsün bağış yapsın bursiyer okutsun filan böylece kapıya gelenleri iç rahatlığıyla çevirebilir. umarım yani. yaşlıları dolandıranlardan ekstra tiksiniyorum.


  • benim bir gizli bildiğim var  (01.03.23 21:30:20) 
Kapı üstüne görünecek şekilde sahte güvenlik kamerası takın. Caydırıcı olabilir.

Hatta parasal sorununuz yoksa gerçeğini takın. O yaşta yalnız yaşayan bir insan eğer gözünüzde değerliyse en azından gelen gideni takip etmenizde fayda var.
  • Mirket  (01.03.23 22:16:44) 
eğer maddi olarak zorluk çıkarmayacaksa, ideolojik olarak da uygun görürseniz, add'den bir gence burs versin düzenli; bu çocuk da eşek değilse arada yanına uğrar çay içer sohbet eder elini öper; o konuda vicdanı rahat olacağından başkasına para kaptırmaz belki sizin telkinlerinizle.

yani @benimbirgizli'ye katılıyorum özetle.
  • fatihkkk  (01.03.23 22:27:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.