[]

para mi hayallerin pesinden gitmek mi

iki is teklifi alsaniz, maas asagi yukari ayni.

bir sehir austin, tx. gelir vergisi yok ve ucuz bir sehir. cok guzel sehir bu arada kotu degil ucuz diye. yasamak istedigim bir yer yani.
digeri de new york city. daha fazla bir sey soylemeye gerek yok sanirim.

gelir vergisi ve yasam pahaliligi gibi sebeplerden austin tercih edilirse yilda $25k'dan 2 yilda $50k daha fazla para biriktirmenizi saglayabilir. ama diger secenek de new york. dunyaya bir kere gelmisken new york'ta yasamak. zaten sonrasinda amerika'dan ayrilmak zorunda da kalabilirim immigration sureclerinden oturu. bu durumda $50k cok ciddi bir fark yaratir.

amerika'da 2 sene calisma imkaniniz olsa hangisini tercih edersiniz? ben austin'e sicak bakiyordum cunku zaten sevdigim bir sehir ama bir arkadasim benzer durumda new york'a tasininca acaba maddi kaygilardan hayati mi iskaliyorum diye dusundum.

 
@edmond; maas iyi. para biriktirmeye musait. sifiri sifirina degil yani nyc icin bile iyi bir maas.


  • antikadimag  (01.03.23 11:32:35) 
Ben maddi acidan fark olmasa da austin’i secerdim valla. New york’ta yasamak gibi bi istegim hic olmadi mesela. O yuzden hayati iskalamak falan cok kisisel seyler. Hayat dogru yasanacak tek yolu olan bir sey degil. O yuzden kendi isteklerinize odaklanin.


  • ghilleinthemist  (01.03.23 11:40:34) 
parayi yine kazanirsiniz. hangisini daha cok istiyorsaniz orayi secin. zamaniniz da kisitliysa ozellikle, istediginizi secmek daha da onemli.


  • lemmiwinks  (01.03.23 11:54:46) 
new york'ta yaşamakla ırak kürdistanının erbil kentinde yaşamak arasında bir fark yok.

sokakta ha porto rikolularla muhatap olmuşsun, ha diğeriyle.

filmlerde görüp, manhattan'dan çıkmayan 2-3 gazetecinin yazdığıyla gaza gelmeyin.
  • sert siyah krom  (01.03.23 12:19:30) 
ABD'ye hiç gitmedim. Texas ve Meksika ilgi duyduğum yerler. Bu nedenle Texas düşünürdüm. Yanılıyorsam düzeltin ama Texas bildiğim kadarıyla güneşli bir eyalet. Güneşli bir yerde yaşamayı daha güzel buluyorum. İkincisi New York çok soğuk bildiğim kadarıyla. Kat kat giyinip titreyenler var. Texas'ta belki bahçeli, havuzlu bir ev bulabilirsiniz ama New York için bu ihtimal düşüyor. Texas'tan yakın Meksika şehirlerine kaçabilirsiniz. Güney Amerika merakınız varsa daha yakın.


  • dissendium  (01.03.23 13:25:52) 
austin'i bilmiyorum ama kisa bir sure nebraskada bulunmustum (6 ay kadar) ayni sekilde new york'ta da bulundum.
ikisini karsilastirmam gerekirse nebraskada insanlar daha merakliydi. yabanci oldugunuz zaten anlasiliyor ve sizi didik didik etmekten cekinmiyorlardi. new yorkta ise durum tam tersiydi, nerelisin diye direkt sorana rastlamadim, hep bi dolandirarak sorma, ogrenme cabasindaydilar yanlis anlasilma olmasin diye.
nebraska ozellikle hafta sonlari assiri sikiciydi. kucuk yerlerin oyle bir sorunu var, pazar gunu acik yer yok. new yorkta boyle bir sey yasamazsiniz. hep doludur. ama ona gore de standart farki var bazi seylerde. mesela ny'de studyoya vereceginiz Xk ile autinde muhtemelen daha buyuk evde daha iyi sartlarda yasarsiniz. ama caniniz sikildiginda birini arayip gel bir bira icelim diyemeyebilirsiniz cunku daha kapali insanlar oluyor kucuk yerlerdeki insanlar.
ama dedigim gibi, austin'i hic bilmiyorum. bu nedenle belki karsilastirmam pek dogru olmayabilir.
her seyi bir kenara birakip kendinizi 2 yerde de hayal ettiginizde hangisi sizi daha mutlu hissettiriyorsa onu secin bence.
  • 65 derece  (01.03.23 13:37:33) 
ny tabii. çok başka fırsatlar da gelir. bir arkadaş var yurt dışı iş ile tr'de işi karşılaştırdı, tr'de eur baskılandığı için maaşı diğeriyle epey yakın olduğundan yurt dışı teklifi reddetti. abi bambaşka bir dünyanın başlangıcıydı o fırsat, kenara koyulacak 3 kuruş düşünülür mü bu aşamada.


  • gabe h coud  (01.03.23 14:49:11) 
texas’a bi arkadaşım taşındı 1 ay önce. 1 ayda kadar bunalmış ki california’ya taşınmaya karar verdi. dışarı çıkıyorsun, kimseler yok illa ki merkez bi yere gitmen gerekiyor dedi -ben hiç bulanmadım o bölgede.


  • deartheodosia  (01.03.23 18:04:10) 
editleyemiyorum, houston’daydı.


  • deartheodosia  (01.03.23 18:05:02) 
bence austin'e tav oluyorsan nyc tatmin etmez, ozellikle ev stogunun hali vs malum. nyc ozellikle urban bir ortamda yasamak isteyenler icin uygun.


  • hot potato  (01.03.23 18:44:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.