[]

insanlar nasıl ev alıyor, süreç nasıl işliyor?

toplam 46 bin tl gelirimiz ve zar zor toplayabildiğimiz 650 bin civarı peşinatımız var. zar zor derken cidden zar ya hadi neyse.

ev alalım dedik. sıfır ev almaya güç yetmiyor. ikinci el bakıyoruz. 1,5 milyon kredi çeksen aylık ödemesi 33bin tl civarı. ilk sene zorlar, sonra rahatlarız hadi bunu da kabul ettik. bi ev bulmuştuk mesela 1,7 milyon. emlakçıyı aradık kredi durumu nedir diye. sizin peşinata o kadar kredi çıkmaz, iki aile uğraştı çıkmadı dedi. ev satılmış sonra ve 1,1 milyon kredi çıkmış. kredi hesaplanırken gelir de dikkate alınıyormuş, sonradan öğrendik.

e şimdi ev bakıyoruz. ekspertiz ücreti 3-4 binmiş. üç tane eve baktırsak zaten 10bin liramız gitti bu süreçte. zaten devlet bankaları 300.00den fazla kredi vermiyor diyorlar.

nasıl olacak bu iş? biz mi bir yeri atlıyoruz? ev şöyle şöyle alınır, yanlış yerden başlamışsınız diyorsanız nedir bu işin yolu yordamı?

 
bu donemde kazanciniz cok iyi degilse ancak aileden destek ile ev alabilirsiniz. o yoksa kredi oder gibi para biriktirip, onu da yabanci para ile borsada degerlendirirseniz belki ileride alabilirsiniz ev. bir diger secenek de, cekebileceginiz kadar kredi cekip alabileceginiz bir ev alip onu kiraya vermek, ileride onu satip kendi oturabileceginiz bir ev almak.


  • lemmiwinks  (01.03.23 11:58:23) 
1.Şu adresten en ucuz kredi veren bankaları tespit et.
www.enuygun.com
2. Bir şubesine aile gelirinizi hesaplamış olarak git ve bana en fazla ne kadar konut kredisi verirsiniz ve bunun aylık ödemesi nasıl olur diye sor.
3. Aldığın cevapla elindeki parayı topla. Toplamdan, emlak alım satım vergisi miktarını ve emlakçı komisyonunu düş.
4. O toplama yaklaşan ama aşmayan bir ev bul. Emlakçıya, Evin tapu değerini sor. (eksper de yaklaşık o değeri bulacak ve alabileceğin kredi, yaklaşık olarak o değerin %80 i kadar)
Yani eksperin bulacağı aşağı yukarı değer belli ve iş kesinleşince eksper parasını alıyor banka. Yani eksper ve dosya masrafı bir defa. Ne kadar olduğu verdiğim linkte var.

Not: Aylık ödeyebileceğin krediyi hesaplarken, bankanın zorla yapacağı, hayat sigortası, DASK, konut sigortası masraflarını da göz önünde bulundurmayı unutma.
  • Mirket  (01.03.23 11:59:37 ~ 12:12:31) 
1,5 milyona 33bin çok gibi geldi, vakıfbank sarıpanjur kredisi çekmiştim ben daha uygun olmalı. evi alırken eksperdi dosya masrafıydı bunlar araya karışıyor zaten bunları gözden çıkar. aylık ödeyebileceğin maksimum rakamı belirle. o paraya da alabileceğin en iyi evi al. 2 seneye zaten rahatlıyosun. benim ev kredim şuan çevredeki kiraların 10da 1i kadar 3 sene oldu evi alalı. ev kredisi az çıkarsa ihtiyaçla da tamamlayabilirsin eksik kısmı.


  • hobarey  (01.03.23 13:13:22) 
Hocam şu an ev alıyorum, bi iki bilgi vereyim:

Bankalar genelde aylık gelirinin yarısı kadar kredi veriyor. Yani 46 lira geliriniz varsa aylık ödemesi 23 olan bi kredi çıkar. Belki ana-baba kefil olursa artabilir, ama genel durum bu.

İkinci el evlerde %80 kredi çıkmıyor, 2 milyona kadar %60, üstü için %50. Yani 1,5 milyon kredi alabilmeniz için 3 milyon değeri olan bi ev bulmanız lazım, bu durumda da peşinat yetmiyor.

Bi de eve bakarken ucu ucuna bakmayın, elinizdeki para + kredinin bi %10 altını hedefleyin. Çünkü tapu harcı, emlakçı parası vs. derken bir sürü "görünmez masraf" da oluyor.

Bu peşinat ve ödeme gücüyle bence 1,5 milyon üstü ev almanız zor. 1,3 milyon civarı evlere bakmanız lazım gibi görünüyor.

Bu bilgiler aklınızda bulunsun, bi de iyi hesap kitap yapın da işte emlakçı kaporası, eksper ücreti falan diye fazladan para kaptırmayın millete.

Kolay gelsin.
  • plutongezegendegilmi  (01.03.23 13:28:36) 
Ya geliri çok yüksek oluyor şu anda ev alabilenlerin, ya da ellerinde yüklü bir para oluyor.

Sizin durumunuzdakiler de bütçeleri ve imkanları el veriyorsa yatırımla eldeki birikimi büyütüyorlar. Şu anda 650.000 var demişsiniz. 650000'i tl olarak tutmadığınızı umuyorum.

650.000 fena bir rakam değil, yani doğru kararlarla doğru yatırım enstrümanlarıyla birkaç sene içinde el alabileceğiniz bir sermayeye evrilebilir.
  • anten  (01.03.23 13:56:33) 
küçük, oturmayacağın bir ev al, kiraya ver. sen de kirada oturmaya devam et. elin rahatlayınca üstüne koyup oturacağın ev alırsın ya da 2. evi alıp 2 kira alıp büyük bir eve kira verirsin. taksidini ödeyemeyeceğin duruma düşürme kendini. evi alır haraç mezat satarlar, peşinatından da olursun.


  • gabe h coud  (01.03.23 14:53:03) 
2013-2020 boyunca 100.000 usd civarı olan, takip ettiğim bir sitenin daireleri şimdi 175.000 usd ve üstü. 2022 martta 33000 usd olan apart şimdi 43.000 usd üstü. Dolar bazında müthiş arttı evler, belki ekonomi-siyaset daha stabil olursa fiyatlar da dolar bazında düşer.
Bekleyebilirseniz temelden küçük bir şeye girip teslim alınca onu satarak ve bunu 2-3 defa yaparak paranızı artırabilirsiniz

  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (01.03.23 18:47:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.