[]

İhbar Süresi - İzin Kullanımı

Diyelim ki işten ayrılacaksınız, şirkete bildirdiniz. (buradan sonraki sayıları farazi söylüyorum). 2 yıldır çalıştığınız için 6 haftalık ihbar süreniz, ve kullanılmamış da 10 gün izniniz olsun.
Bu durumda eğer şirket isterse sizi yine 6 hafta (30 iş günü) devam ettirebilir mi? Yoksa 10 iş günü izniniz olduğu için 20 gün çalışıp ayrılmak da mümkün müdür? (Tabi 30 günlük maaşı da alıp aslında)



 
yıllık izin ihbar ile iç içe geçemez, çalışan isterse ihbarı kullanmak istemesin ben bugün çıkıyorum desin, işveren içerdeki yıllık izin tutarını ödemek zorundadır, ihbar tazminatı için isterse dava açar.

el sıkışıp 20 gün sonra ayılıp ayrılırken izin parasını almak en mantıklısı, zaten günlük 2 saat iş arama izni var, onları toplu kullanmak istiyorum vs.. denir, ama dediğim gibi yıllık izni ihbar süresinden kesemezsiniz.

he kesen var mıdır, kesin vardır, herkes çok kanuni çalışmıyor maalesef.
  • benaslinda  (01.03.23 11:27:23) 
Yasal olarak konuşursak hak edilmiş izin süreleri, hak edilmiştir. İhbar süresinden sayılmaz, izin kullanırsanız ihbar süresi izin bitene kadar durur. İzinden dönünce başlar. Bakıp hangi kanunun yönetmeliğin hangi maddesi diye söylemeyi isterdim ama şu anda yapamıyorum. Ancak bu böyle.

Alternatif olarak işverenle anlaşıldığı takdirde ihbar süresi kullanmadan ayrılıp ihbar tazminatı + izin günlerinizin ücretini alabiliyorsunuz.
  • akhenaten  (01.03.23 11:31:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.