[]

Notebookta Bluetooth Sıkıntısı

2014 model olmasına rağmen günümüz bilgisayarlarıyla yarışan bir notebook sahibiyim. SSD harddiskini değiştirip format attım. Formattan önce bluetooth kulaklık vs. kullanabiliyordum fakat şu anda bilgisayarda bluetooth görünmüyor. En son olarak sorun gidericiden ayar çekeyim dedim ama "cihazda bluetooth cihazı yok" diyor. Nasıl bir ayar çekebilirim bluetooth için.

İşletim sistemi Windows 10 64...


 
hangi markaysa onun sitesine gidip modeli bulup (direkt googledan çıkar aslında) bluetooth driver'ını indireceksin.

win 10 driverı yoksa win8 64bit olanı indir kur yine çalışmalı.
  • nhk ni youkosu  (01.03.23 02:33:16 ~ 02:33:44) 
Sizin sistemde ilgili yerlerde üstteki bölümde işaretli alanda ne yazıyor?
İkinci resimde ise aygıt yöneticisinde işaretli Bluetooth alanı var mı varsa simgelerin yanında ünlem vs. işaretlerden biri bulunuyor mu?
imgyukle.com

Ayrıca sistem başlangında bios a girerek anakart üstündeki aygıtlarla ilgili olarak bluetooth ilgili ayarı bulun disable ise enable yapın.
  • diyecevaplandı  (01.03.23 07:04:26 ~ 07:17:49) 
@diyecevaplandı 2. görseldeki bluetooth simgesi hiç görünmüyor.

@nhk ni youkosu denedim, hata verdi :/
  • silah taciri  (01.03.23 08:14:59) 
O halde yukarıda belirttiğim gibi biosa girmeniz gerek.

Yine Bluetooth aygıt modeli ve win 10 x64 için (x64 bit uyumlu driveri) notebook üretici sitesinden bularak yüklemeyi deneyin ve sistemi yeniden başlatın.
  • diyecevaplandı  (01.03.23 10:27:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.