[]

Komşu sebepli psikoloji bozulması

Yan tarafta daire içi girişi kapatılmış dubleks bir dairede iki aile yaşıyor. Çocuklarda var. Daha önce duyuru açmıştım zaten.

Mesele çocuklar olmaktan çıkalı çok oldu. Anneleri de bağıra bağıra kavga ediyor, çocuklar hiçbir düzelme olmadan ses yapmaya devam ediyor. Özellikle alt kata gitmek için pat pat bam güm sesler çıkarıyorlar. Alt kattan üst kata, üst kattan alt kata bağırarak haberleşiyorlar. Düzelme ihtimallerinden umudu kestim. Çok konuştum ama yok zerre kadar anlayış, empati yok. Bitmiş. Hayvanlar. Burada bayağı sövüyorum.

Bir insan neden sürekli duvara vurmak zorunda kalır, neden bam güm koşmak zorundadır ki böyle yapar? Sebebi ne yani?

Neyse esas mevzu şu ki ben bu evi ucuza tuttum diye sevinen kerizim. Sebebi de bunlarmış işte anlamış oldum.
Önceleri ses yalıtımı için ev sahibiyle görüşmüştüm de adam onlar yüzünden ben neden masraf yapayım demişti. Falan filan.

Eve taşındım taşınalı sayelerinde sürekli ev bakmaya devam ettim ve pes etmek üzereyim. Tabii ki fiyatlar arttı.

Şu anda en aşağı senelik yaklaşık 16 kağat az ödüyorum bu evde olduğum için. 16 kağat benim için iyi para. Fakat dayanamıyorum bir yandan. Bir yandan da taşınırım yine başıma böyle bir şey gelir diye tereddüt ediyorum. Bu işin sonu yok.

Eve gelmek istemiyorum artık sürekli ansızın çıkan bam güm sesinden bunaldım.

Ne yapacağım? Çaresizlik duyurusudur.

 
Şimdi tekrar hesap ettim 20 kağatmış senelik az ödeme tutarım


  • pavlis  (28.02.23 22:57:14) 
oradan taşınabilirsiniz. hayat kısa. bu kısa zamanı da görgüsüz insanlara toplu yaşam görgüsü ve medeniyeti öğretmeye çalışarak harcamamak taraftarıyım.
ayrıca tartışıp katil veya kurban olabilirsiniz, buna da değmez.

başka yere taşınırken, evden önce komşuların nasıl olduğunu iyice öğrenin. düzgün ve anlayışlı insanlar hala var, umarım karşılaşırsınız. denemekte fayda var, taşının ama önce iyice bir sorun araştırın.
  • Leonardo~Da~Vinci  (28.02.23 23:04:39) 
Çok zor bi durum, geçmiş olsun demek geliyor içimden.
İstanbul'dasınız diye tahmin ettim.
Tasarruflu bir ev ve benim için maddiyat önemli diyorsunuz; o zaman ses etmeyeceksiniz...

Taşının demek kolay depil.
Komşuları araştırmak da öyle kolay değil önerildiği gibi.
İstanbulda ya da büyük şehirdeyseniz zaten emlakçı aracılığıyla gideceksiniz bir eve; ne kadar araştırabilirsiniz.

Bunlar hep ihtimal ve risk...
Bence bir kez daha konuşabilirsiniz komşunuzla. Tamamen mülayim değil bu kez; biraz hır gür belki ve hatta ve hatta birkaç kişiyle. Ciddiyim.

'Hayvan' yazmanıza da koptum. :) Haklısınız, medeniyetten uzak. Siz de biraz sertleşebilirsiniz belki ama sizi yormayacak ölçüde.

Bunun dışında dişinizi sıkmaktan başka çare yok. Duvara pat küt vuran çocuktur; müdahele etmeyen ise cahil ebeveynleridir...çözemediğiniz noktada başka şeylere odaklanan ve 'geçici' diye telkin ediniz kendinizi
  • gadlemler  (01.03.23 01:59:42) 
kaliteli ve konforlu bir noise cancelling kulaklık en azından arada kafa dinleme ihtiyacın olduğunda, iş yaparken vs. faydalı olur.


  • orpheus  (01.03.23 07:57:27) 
güçlü bir halatla kapıyı merdiven trabzanına bağlayın.

anahtarlıkla bir sürü eski anahtarı alın. anahtarlığa adamın telefonunu yazın. sağa sola bırakın. "ev" "dükkan" "depo" vb de yazın.
  • sert siyah krom  (01.03.23 12:33:36) 
hocam valla taşınmaktan başka çözümü yok bunun. biz neredeyse kanlı bıçaklı olduk üst kattaki kırolarla. 5 sene çektik, her şeyi denedik olmadı, taşındık. insanı katil eder bunlar. nasıl hissettirdiğini gayet iyi biliyorum.


  • nothing in my way  (01.03.23 12:59:31 ~ 12:59:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.