[]

Almanca kelime

Merhabalar. İşteyken Almanca kelime öğreniyorum. Bu kelimeleri kâğıda yazmak akılda kalma açısından faydalı olur mu? Hiç yazmadan sık okumak daha iyi olabilir mi?

Bir de kelimeyi hatırlamak için fazladan neler yazabilirim? Sağ olun.


 
Hayir bir faydasi olmaz. Turkce kelimeleri kagida yazip ezberleyerek mi ogrendin? Hayir, evde duyarak ogrendin, televizyonda gorerek ogrendin, kitap okuyarak ogrendin vs vs. Bir kelimenin bir suru anlami ve kullanimi var. Bu anlamlardan sadece birini, cumle icinde nasil kullanilir falan oturtmadan ezeberlemenin bir degeri yok.


  • hot potato  (28.02.23 20:25:59 ~ 20:28:16) 
kelimelerin okunuşu ve yazılışı farklı olduğu için, henüz yeni başlıyorsanız kelimeleri yazılı olarak da görmeniz akılda kalması açısından bence faydalı.

flashcard'la çalışmak işe yarayan bi metot.

kelimeleri bir context içinde bir arada öğrenmek de işe yarayan bir metot. atıyorum seyahat temalı sözcükleri bir arada öğrenmek gibi.

görsel bir ipucu ile öğrenmek işe yarayan bir metot.

oyunlar oynamak, dil uygulamaları kullanmak işe yarayan bir metot.

okuduğunuzu sesli tekrar etmek işe yarayan bir metot.

yabancı dilde okumak, izlemek dilin akışını öğrenmek açısından işe yarayan bir metot.

herkesin öğrenme kabiliyeti ve yöntemi farklı. size uygun olanları deneyin, görsel olarak hayvanı ve altında ismini gördüğünüzde mi daha kolay kalıyor? bir cümle - hikaye içinde dinlediğinizde mi aklınızda kalıyor, tekrar tekrar yazınca mı?

ek bilgi olarak tabi ki artikeli yazmakta fayda var.
filler için de belki präteritum, perfekt halleri yer alabilir.

almanca seviyenizin başlangıç olduğunu varsayarak yazdım, daha ilerisi için daha takıldığınız versyionlar yer alabilir.
  • wct3 org  (28.02.23 20:53:39) 
Eger grameri halledip belli bir seviyeye geldiysen, b1-b2 gibi... ben düzenli olarak okuma yapmani öneririm. Konu basliklari belirleyip, o konularda düzenli olarak okuma yapmak, bilmedigin kelimeleri not etmek, firsat buldugunda arada bir göz gezdirmek cok daha yararli olabiliyor. En azindan benim deneyimim bu yönde. Ek olarak o konularda youtube videolari ve podcast dinleyerek hem ögrendigin kelimeleri hem de dinleme becerini gelistirirsin. Bu sekilde ögrenmek ilk basta cok daha yorucu ama düzenli calisinca ilerleniyor. Ek olarak ne yapilabilir? okuma yaptigin konularla ilgili almanc yazmayi deneyebilrsin. Tek tek kelime ögrenmekten cok daha iyidir.


  • chihirovekohaku  (28.02.23 20:58:59) 
Faydasi olur. Biz almanca ögrenirken Vokabelheft diye kelime defteri tutardik lisede. Hocamiz da sozlu yapardi bir sonraki hafta onceki haftanin kelimeleriyle random olarak. Ornek cumle kurmamizi isterdi. Eger tandem partneriniz varsa onda bu tarz bir seyler isteyebilirsiniz.
Mutlaka artikel dahil ederek yazin ama.

  • kuehles blondes  (28.02.23 21:40:48) 
cümle içinde kullanıldığını görmeden ya da duymadan unutulur onlar çoğunlukla.


  • bohr atom modeli  (28.02.23 22:28:24) 
kuehles blondes, nominative singular için mi artikel yazayım? Sağ olun.


  • dissendium  (01.03.23 10:11:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.