[]

Google Scholar 101

Ya son zamanlarda her uzmani dinlemeyin, google scholar'a bakin vs deniyor. Mesela Naci Gorur'u arattim baktim. resimlink.com Ben bundan ne anlayacagim simdi, bu adam uretken mi degil mi, citation sayisi, h-indexi, i10 index iyi mi kotu, az mi cok mu? Nasil yorumluyoruz bunu?




 
h-index iyi bir kriter olabilir genelde de buna bakılır, anlamı 36 makalesi 36 kez veya daha fazla alıntılanmış demek, 2018'den sonra da aynı şekilde 21 makale. çok iyi bir sayı değil fakat ortalama bir akademisyene göre çok çok yukarıda.

diğer bir olayda makaledeki ekibin sayısı, ne kadarını kendi üretmiş ne kadarı bir grupla yapılmış veya bir deneyin içinde bulunmuş gibi.

türkiye özelinde makalelerin ingilizce olması ya da kaçının sadece türklerle yapılıp kaçının farklı milletlerden araştırmacılarla yapıldığı da önemli, tabi jeoloji biraz değil fazlaca lokasyona bağlı olduğu için bu bilimde çok önemli değil bu faktör.

son olarak da yayınların hangi dergilerde yayınlandığı var ve bu dergilerin alandaki yerine bakmak lazım bu profilleri değerlendirirken.
  • gule gule  (28.02.23 19:43:01 ~ 19:45:52) 
impact factore bakmak lazım ayrıca.


  • false pretension  (28.02.23 21:01:27 ~ 21:01:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.