[]

tamamlayıcı sağlık sigortası...

...yaptırıp,
-ertelediğim ve bekletmekte olduğum mr - emg ve fıtık ameliyatımın karşılanmasını isteyebilir miyim?
-daha ucuza gelir mi? (sigorta fiyatlarını bilmiyorum ama özelde fıtık ameliyatı için 15-20 bin gibi paralar isteniyor. )

bilgi sahibi duyurucular yardımcı olursa sevinirim.

 
sigorta yapılmadan önce teşhis konulmuş olan hastalıkları karşılamıyor. yani fıtığınız için daha önce konulmuş bir teşhis varsa ameliyat masraflarınızı karşılamaz.


  • halanne  (28.02.23 15:07:57) 
Sigorta yaptırmadan önce var olan hastalıkların tedavisini karşılamaz.


  • cek  (28.02.23 15:09:20) 
Sigortadan önceki rahatsızlıkların kapsam dışındadır. Fıtıksan ve tss yaptırıp fıtık için tedavi görmek istersen onay çıkmaz.

edit : ben yazana kadar aynı şeyler yazılmış bile.
  • kimlanbu  (28.02.23 15:13:05 ~ 15:13:29) 
konulmuş bir teşhis yok sistemde


  • 9kuyruklukedi  (28.02.23 15:37:03) 
Sigorta şirketleri hepimizin toplamından daha uyanık şirketlerdir, böyle şeyleri karşılamazlar. Bu arada bildiğim kadarıyla çoğu sigorta şirketi ilk yıl ameliyatları da karşılamaz. Acil olan mesela bir kemiğinizin kırılması, apandisit vs. gibi ameliyatları karşılasalar da diğerlerini ödemezler.

Sistemde bir teşhis olmasa da sizi muayene eden doktor bu fıtığın bir gün önce mi yoksa 1 yıl önce mi başladığını büyük ihtimalle anlayacaktır. O anlamasa ve bu şekilde görüş bildirmese bile sigorta şirketi bu işin peşine düşüp parasını kaptırmamanın bir yolunu bulur.

Gerçi bazı doktorların estetik burun ameliyatını, estetikle ilgisi olmayan burun ameliyatı gibi göstererek özel sigortadan ameliyatlar yaptığını duymuştum ama fıtık için bu sürecin nasıl olduğuna dair daha bilgili birine sormak gerek, belki de bir yolu vardır.

Bu arada çok önemli bir fark yaratacağını sanmıyorum ama bazı özel hastanelerin bazı sigorta şirketlerine özel indirimleri vardır. Sigortanız karşılamasa bile o indirimli fiyattan işlem yaptırırsınız. Mesela ameliyat dışarından gelen bir hasta için 10 bin liraysa o sigorta şirketinin sigortalılarına 8 bin liraya yapılır. Ama bu gibi indirimleri zaten muhasebe ile pazarlık yaparak da almak mümkün olsa gerek.
  • michael_knight  (28.02.23 16:01:03 ~ 16:03:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.