[]

Mısır, tatil, ucus saati

selamlar, nisan ayında ara tatilde deniz meniz sıcak olur diye mısır'a bakınıyorum. otele aklım yattı iyi güzel ama ucak saatleri çok acayip . gece 02:00 de mısır'a varış , dönüş de gece 03:00 de uçağın kalkışı. 2 cocuk var artı ben de tatilden gece 03:00 de dönsem baya yorgun olurum. 4 gece otelde konaklama + 1 er gece gidiş ve dönüşte havalimanı oteli gibi birşey varsa orada mı kalsak ya da uçuş için başka bir öneriniz olabilir mi fikir almak istedim.

2. sorum. mısır ayarında hem uzaklık hem de fiyat açısından önerebileceğiniz bir destinasyon var mı?
zanzibar baktım fazla dogal geldi.
phuket ise otel ok, ucusu pahalı.
avrupa kıyıları -hirvatistan vs serin olabilir göreceli.

 
sharm ve hurghada fiyat performans olarak şahane bir yer. havalimanları öyle bizdeki gibi gelişmiş yerler değil, hiç öyle bir şeye girmenize gerek yok. biraz yorgunluk olur ama değer. çok iyi bir seçim yapmışsınız bence. zaten iyi bir otel seçerseniz otelde takılacağınız için aşırı yorgunluk olacağını sanmam.

eğer kahire, luxor vs gidecekseniz o zaman ayrı tabii.

bütçeyi artırırım derseniz dubai de olabilir ama birkaç kat daha pahalıya gelir.
  • roket adam  (28.02.23 11:16:12 ~ 11:18:54) 
geçen hafta sharmdan geldik çok çok iyi, özellikle tr ile karşılaştırınca fiyatlar 1/4 seviyesinde. uçuş da 2 saat sürüyor.
uçak saatleri dediğiniz gibi evet, biz 3 gece almıştık, ilk gece erken check out istedik, otel müsaitti kabul ettiler ama risk almak istemezseniz 4 gece rezervasyon yaparsınız. son gün de bütün gün otelde takıldık 11-01 arası odada uyuduk check out yapıp taksiyle havalimanına geçtik.
sharm küçük bir yer, taksiyle yarım saat sürer en uzak otel ve havalimanı arası o yüzden havalimanı oteli gibi bir şeye gerek yok.
biz sabah 7de istanbula inip direkt işlere geçtik, zaten hem 11-01 arası hem de uçakta uykumuzu almıştık ama çocuklarla nasıl olur bilemiyorum.
otellerin havuzları sııtmalı, denizin içi şahane, bence kesin gidin.
  • benaslinda  (28.02.23 12:37:21) 
Araya kaynak yapmak istiyorum. Vize verme sureleri filan nasil?


  • nefertarii  (28.02.23 13:13:25) 
her türlü yorumlarınız için teşekkür ederim baya coşkuya kapıldım şu an :)
@nefertaari şu bilgiyi gördüm > "Diplomatik, resmi, hususi pasaport sahibi Türk vatandaşlarının ise 90 günü aşmayan seyahatler için Mısır vizesi almasına gerek yoktur"

  • delidiyorum  (28.02.23 14:05:45) 
Yeşil pasaport olmayanlar için sharm'a gidiş şöyleymiş:

"1 Nisan 2022 itibaren geçerli olmak üzere, Güney Sina Vilayeti havalimanlarına (Şarm El Şeyh Havalimanı) ve limanlarına gelen ülkemiz vatandaşlarına, Akabe Körfezi ve St. Catherine bölgesine ziyaret mührü bulunan ve Dahab Nuweiba, Şarm El-Şeyh, Saint Catherine, Taba şehirlerinde bulunmaya izin veren 15 günlük turizm vizesi verilmektedir. Bunun için gidiş-dönüş uçak bileti, onaylanmış bir otel rezervasyonu ve 2.000 ABD Doları’ndan az olmayan yeterli nakit veya kredi kartı taşımaları şartı aranmaktadır."
  • nundu  (28.02.23 14:24:36) 
hocam zanzibar nisan ayında pek modunda değil zaten. müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu bir ada, ramazanda her yer kapalı oluyor, ayrıca muson mevsimi. otellerde, restoranlarda vs pek bir şey bulamazsınız.

mısır ya da dubai daha mantıklı.
  • kim mi kardashian  (28.02.23 15:43:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.