[]

Depremde kaybolanlar nerede?

Hepimizin başı sağ olsun ve geçmiş olsun, anlamadığım bir şey var. Mesela Hatay Rönesans Rezidans enkazı tamamen kalkmasına rağmen 85 kişi kayıp deniliyor. Yani cenazelerine bile ulaşamamışlar. Bu şekilde enkaz kalkmasına rağmen bir çok bulunamayan insan var. 4-5 kişi o gece evde olmayabilir anlarım; hadi yine 15-20 kişi kendi imkanıyla çıkmış ve bilinci kapalı olsun. Ama böyle binlerce ilan gördüm, aklım almıyor ne oldu bu insanlara?




 
Kayıp yazanların çogu enkaz kaldırma çalışmaları sırasında enkazla beraber alındı. Arama kurtarma için gelen İspanyol ekibin psikolojisi bu yüzden bozuk gitti. Fakat görgü tanıklarının sag çıkarıldı ambulansa bindirildi götürdüler dedikleri bir çok insan hala kayıp işte ben buna akıl sır erdiremiyorım


  • limonlu eksi  (28.02.23 10:22:52) 
Enkazla beraber kaldırıldılar. Çok acı bir şekilde. Yabancı arama kurtarma takımları ayrılırken bu ortamda kalamayız diyerek ayrıldılar.

Maalesef o ya da bu nedenlerle yangından mal kaçırır gibi enkaz kaldırılmaya başlandı. Herkes nedenlerin farkında zaten.

Ambulansa binip götürüldükten sonra kaybolanların bir şekilde kimlik tespiti yapılamadan ölmüş olabileceğini düşünüyorum. Enkazdan çıkarılıp kaybolan çocuklar için bu kadar iyimser değilim.
  • zimbirik  (28.02.23 10:30:52) 
Ambulansa bindirilip kaybolanların çoğunun öldüğünü ve kimlik tespiti yapılamadan gömüldüğünü düşünüyorum. Yerlerde battaniyelere sarılı toplu ölümlerin görüntülerini pek çok kez gördük organizasyon yoktu zaten. Çocuk ve gençlerin durumu ise daha vahim ölseler daha iyi bir ihtimal olur bu dünyadaki kötülükleri düşündüğümde.


  • titanic kemancısı  (28.02.23 10:32:50) 
Aklima organ mafyasi ve cocuk istismarcilari gelmiyor degil. Kizlar malum... cok kotu bir yer dunya...


  • camussar  (28.02.23 10:47:11) 
Şöyle de bir olay var, enkazdan şu kadar gün sonra canlı çıktı denilenlerin bir kısmı ölüyor organlar iflas ettiği için. Sonra isimsiz olarak gömüyorlardır.


  • vizivozo  (28.02.23 13:06:28) 
titanic+1 ilk gunlerde cansiz cikarilan cok sayida kisi alelacele acilan toplu mezarlara birakildi


  • unabomber  (28.02.23 13:13:32) 
Ambulansla goturulenler Kimsesizler mezarligindalar muhtemelen. Ne tur serefsizliklerin arasina dustuk bilmiyorum ki.


  • nefertarii  (28.02.23 13:17:52) 
ayni olaylari birebir 17 agustos depremi sirasinda da ysadik. bazen organ mafyasi oluyor, canli cikardiginiz kisiyi ambulansa diye koyuyorsunuz ama ambulans aslinda hastane ambulansi degil.
cogu zamansa enkaz kaldirilirken kayboluyorlar. bazisi enkazda cikan yangin esnasinda kömürlesiyor vs.
toplu mezarlara konulurken genelde örnek alinir.
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (28.02.23 16:36:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.