[]

Ekonomi üzerine kaynaklar

Kendimi ekonomi alanında akılcı kararlar alabilmek adına eğitmek istiyorum, bunun için başlangıç seviyesinde kaynak adlarına ihtiyacım var. Her türlü pdf, video, kitap, ders vb. önerisine açığım.

Şimdiden teşekkürler.


 
sıradan vatandaşım ekonomi nasıl dönüyor nedir ne değildir öğrenmek istiyorum diyorsanız türkçe kaynak arıyorsanız mahfi eğilmezin kitaplarına ve sitesine bakabilirsiniz.

ayrıca iktisadi düşünce tarihi konusunda analiz yapmayacaksanız ya da iktisat düşünce tarihine taaa en baştan başlama kararı almadıysanız yukarıda arkadaşın söylediği 1776 yılında yazılmış kitaba ihtiyacınız tabii ki yok.
  • AlsterWasser  (28.02.23 00:55:46) 
YouTube Cihat Çiçek. Verdiği tavsiyeleri değil, olaylara bakış açısını izleyin. Halk diliyle ekonomi hakkında yorum yapıyor. Hayat tavsiyeleri veriyor.

(yorumları ve tavsiyeleri çok güzel, ancak yatırım önerileri sakat. bence tabii)
  • alfired  (28.02.23 02:17:07) 
ne alakasi var ya. adam smith falan okuma. akademik degil gunumuz sartlarinda ilkel artik.

1. sordugun sey ekonomi degil. personal finance yani kisisel finans. o sekilde arat. butce, yatirim, piyasalar, bilesik faiz, paranin zaman degeri vs. alakali kavramlar bunlar.

2. ekonomi bilimi hakkinda cok temel bir anlayis edinmek edinmek istiyorsan yukarida bahsedilen mahfi egilmez olur veya daha da guzeli fikret senses'in su kitabi iletisim.com.tr muthis bir hocaydi yakinlarda vefat etti. kitabi okumadim ama derslerine girdim, kesin cok iyidir.
  • hot potato  (28.02.23 07:44:38 ~ 07:46:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.