[]

Araba sorusu

Duyuruda bilmem kacinci araba sorusudur ama cevremde danisacagim kimse yok..

Bu sene araba almayi kafaya koydum. Otomatik bir arac icin 400-650K arasi limitim var. kucuk olmasi problem yaratmaz max 3 kisi olacagiz. Galerilere ve araba sahiplerine pek guvenmiyorum bu yuzdem sifir arac oncelikli tercihim. Araba yok da diyebilirsiniz ama en azindan bir arabaya karar verip ona yurumek istiyorum, tum onerilere acigim :(


 
duyurunuzu görünce sıfır olarak egea geldi aklıma.

dizel otomatikleri bile sizin yazdığınız tutarın tavanında.

ikinci el seçenekleriniz daha çok olabilir. ama güven sorununuz için maalesef bende kimseye güvenemiyorum.
  • baldan kaymak  (27.02.23 23:12:51) 
Bütün kriter fiyat ve otomatik olması mı? Bu filtreye onlarca araç, yüzlerce ilan giriyor. Biraz daraltmalısınız.

- HB, sedan, SW...
- Dizel, benzin, hibrit...
- Sıfır olmayacaksa yaş ve kilometre

En azından bunlar lazım. Tabi bir de öneri gelince "dayımgilde var, konforu kötü" veya "arkadaşım alma dedi" gibi şeyler yazıp kafanızdaki modeller için teyit almaya çalışmayacağınızı umuyorum.
  • mada  (27.02.23 23:29:06) 
Sıfır araç bulabileceğinizi sanmıyorum ama madem siz de bizim gibi 3 kişilik bir ailesiniz, birkaç yaşında Honda Jazz bakın, kafanız rahat eder.


  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (28.02.23 02:09:36) 
o fiyata alabileceğin otomatik araçlar dacialar. belki suzukiler. stepway otomatikler bile 564binden başlıyor. istediğiniz bantta otomatik 0 araç yok.


  • mikahakkinen  (28.02.23 09:58:31) 
geçen sene sonu bayiden sıfır araç almış biri olarak şu noktaya dikkat çekicem. bayide araç bulamıyosanız çok da üzülmeyin. bayiden alırken şöyle bir handikap var. aracı almadan önce komple bir kontrole sokamıyosun. sadece gözle kontrol edebiliyosun. zaten teslim tutanakları da bir an önce imzalatılmak üzere bi köşede bekliyor.

mevzu şöyle; ben aracı teslim alırken kendim göz kararı şöyle bi orasına burasına bakarken 1. arabanın boyasında dalgalanmalar 2. arka kapının sağındaki direği üzerinde aynı yönde çiziklere (fırça çiziği gibi) denk geldim. İkisini de doğru düzgün izah edemediler. İlkine araçlar buraya boyasız geliyor burada boyanıyor, işçilik kalitesi dediler. İkincisine de kılcal çizikler bunlar, yok hemen bi pasta atalım gibi şeyler söylediler.. Aracı dolaşırken oradaki şahıs yıkatırken fırça değil sünger kullanın filan demişti. Yani muhtemelen boya zaten tırt, ikinci mevzu ile ilgili de arabayı kendileri yıkarken fırça ile çizdiler muhtemelen. Amma velakin o dönem araba alma sürecinde bu durumlardan tamamen bezdiğim için üzerine gidemedim mevzunun. lanet olsun dedim aldım. Ha şu anda da aklıma gelmiyor açıkçası boyası moyası. Ama sinir bozucu bi süreçti. Arabayı bi zaman satınca alacak sahış ekspere götürürse muhtemelen bi katakulli döndüyse ortaya çıkacak. Bilemiyorum..

Velhasıl şöyle yapılabilir. Ben araba aradığım dönemde bi sürü de çok düşük kmli ve şahıstan araba ilanına denk geldim. Gördüğüm tablodan çıkarımım son 1-2 senede biçok insan bayiden denk gelirse alıp bi kenara araba koymuş (bi tane alıp satıp milyarder olacak ya) Almış atmış kenara. Jelatini bile sökmemiş. Garajda durmuş belli. Benim o dönem vaktim olmadı buna ama şöyle yapılabilir. Dediğim şekilde araçlar bulunur. Fiyatı bayiye yakın yazanlar aranır. Konuşma tavrından sadece alıp kenara atan bi tip mi bakılır (yağlama süsleme yapmayacak, ya da çakal çakal konuşma yapmayacak) düzgün bi tipse ekspere sokmak teklif edilir. her yeri bi güzel kontrol ettirilir. Bi tur atılır ses var mı yok mu diye. İçe sinerse alınır. Böylece belki de tamamen güvenli şekilde araba almak mümkün olmuş olur.
  • belirsizlik  (28.02.23 21:40:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.