[]

almanya'ya kedi ile taşınmak

merhabalar,

almanya'ya eğitim için gideceğim. bir kedim var, onu da yanımda götürmek istiyorum. daha önce yakını veya kendisi bu süreçten geçmiş olan var mı? prosedürü biraz zor ve uzun görünüyor ilk araştırmalarıma göre. ama en azından içimi rahatlatacak olan, deneyimleyenlerin fikrine göre bu olasılık gerçekten açık mı?

teşekkürler.

 
Biz yakın zamanda İsviçre için bu prosedürleri tamamladık ama Almanya için de ayni prosedürler geçerli zira Avrupa ülkesi. Zor degil sadece biraz uzun bir süreç.


İlk olarak kedinizin çipi olmalı. Daha sonrasında kuduz aşısı son bir yıl içinde yapılmış ve cipe eklenmiş olmalı. Kuduz aşısı yeni yapilacaksa kuduz titrasyon testi için en az 30 gün beklenmeli. 30 gün bekledikten sonra veterinerde titrasyon için kan alınıyor ve Ankara'ya gönderiliyor, Türkiye'de Avrupa onaylı tek bir laboratuvar varmış. Test sonucunun oradan çıkması ortalama 20-25 gün sürüyor ama burada bir kafa karışıklığı olabiliyor, sizin için testin çıkış tarihi değil; kan numunesinin alındığı tarih önemli oluyor. Test raporu geldikten sonra 3 ay boyunca kediniz seyahat edemez. Titrasyon testi için biz 3000 lira ödedik Kasım ayında.

3 ay dolduktan sonra artık yanınızda götürebilirsiniz fakat gitmeden önce tarım ve orman bakanlığından çıkış kağıdı almanız lazım. Bunu da 48 saat önce yapmanız gerekiyor. Yine orada da bir miktar ücret ödüyorsunuz.


Karnesinde ve cipinde karma, ic-dis parazit gibi birkaç aşının yakın zamanda görünmesi de iyi olacaktır.

Biz 5 Eylül'de kuduz asisini yaptirdik, 5 kasimda kan numunesi alındı, 28 Kasım'da rapor çıkmış. İsviçre bize 6 Şubat itibariyle getirebilirsiniz dedi. Sizinkinin cipe kayıtlı kuduz aşısı yakın zamanda yapıldıysa işlem daha kısa sürecektir. Yaptirmadiysaniz ilk iş hemen gidip bir kuduz aşısı yaptırın derim.

İsviçre'ye girişten 3 hafta önce bir form istiyorlar fakat Almanya sanırım girişte kayıt yapıyormuş. Bunu daha detaylı konsolosluğa mail atarak öğrenebilirsiniz.


Dediğim gibi işlemler zor değil fakat uzun sürüyor.
  • fraise  (27.02.23 15:45:51 ~ 20:03:13) 
fraise +1

cip + kuduz + titrasyon + 3 ay bekleme + tarim mudurlugunden cikis kagidi. giriste ben kedimle geldim diye gumruge ugrama.
ucak bileti alirken de cagri merkezini arayip, kabin ici evcil hayvan icin once onay alinmasi gerekiyor. once biletinizi alip sonra onay almaya calismayin. once onayinizi alin sonra biletinizi.
  • 65 derece  (27.02.23 17:07:12) 
Ilk asamada goturme. git, yerles, kalici yerini bul, rutinini oturt. O asamalardan sonraki Turkiye ziyaretinde goturursun.

Bu yerine gore degisir ama ev/oda ararken evcil hayvanim var dersen zaten cok acik olmayan kapilar yuzune kapanabilir. O yuzden basta hic bahsetmemek iyi bir strateji olabilir.

Tabii kurallar degisiyor yerine gore. Bazi yerlerde evcil hayvan yasaklamak mumkun degil, bazi yerlerde ise evden cikarilma sebebi olabilir.
  • hot potato  (27.02.23 19:23:54 ~ 19:29:54) 
Kedinizi goturmenizle ilgili nacizane yorumum, yapabiliyorsaniz mutlaka yanınızda götürün zira biz 3 haftalığına aile evine bıraktık; ona rağmen hayvan hayata küstü resmen ve bize de çok zor geldi. Ve bu süreçte 20'den fazla irili, ufaklı gezmisizdir; kedinin problem olduğu tek bir yer olmadı. Köpek sorun olabiliyor. Aynı durum Almanya için de geçerlidir diye düşünüyorum. Birkaç haftalığına bırakınca bir şekilde idare edebilir de aylara yayinca çok zor olur.


  • fraise  (27.02.23 20:03:21 ~ 20:07:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.