[]

Cüneyt Özdemir'in canlı yayınına 1000 lira gönderen tipler

Başka canlı yayınlarda da çok denk geliyorum. Bir insan neden Cüneyt Özdemir'e öylesine 1000 lira gönderir? Daha fazla gönderenler de oluyor. Hele yurt dışındakiler.

Hayatım boyunca orta gelirli oldum ama milyon dolarlarım da olsa 500 lira bile göndermem, işe yarayacak bir yere bağış yapar geçerim.

1-2 kişi de değil bu insanlar. Parayı sokakta mı buluyorlar?

edit: Cüneyt Özdemir kendi ifadesiyle hayatının sonuna kadar para kazanmadan yaşayabilecek servete sahip biri. Üstelik Türker İnanoğlu'nun tek varisinin eşi. 2+1 evinde arkaya perde çekip Twitch yayını yapan birinden bahsetmiyoruz.

Konunun bağlamına ve detayına vakıf olmadan konuşmak çok saçma. Türkiye'de herhangi birinin cebindeki 1000 liraya ihtiyacı olan son 2-3 gazeteciden biri Cüneyt Özdemir. Meseleyi tuhaf yapan bu.

 
Netflix e yılda 1000 lira ödüyoruz.

Orada da bir içerik var, adam uğraşıyor. Hatta sen para göndermesen de uğraşıyor, göndersen imkanları daha da artırıp uğraşacak.

Seversin, sevmezsin ama içerik üreticilerine parası olan göndersin. Evrim ağacı da güzel içrik üretiyor. 10-20 demeden atıyorlar. Tamamen gönülden kopma ve oradan aldığın haz, verim, bilgi ve keyifle ilgili.
  • ananiyimioguz  (27.02.23 13:18:26) 
Milyon dolarlarım olsa tuvalet kağıdı yerine dolar kullanırdım, ayrıca ilgi duyduğum her içeriğe de paramı gönderirdim. Bunların bir kısmını milyon dolarlarımız olmadan da yaptığımız oluyor.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (27.02.23 13:20:32) 
gerçekten bu tutarları hatta daha fazlasını bireysel olarak gönderen tipler yok değil kesinlikle var böyle insanlar. ama bu yayın bağışları meselesi her zaman şüpheyle yaklaşılması gereken bir durum. öyleki her bağışçının gerçek kişi olup olmadıklarını bile tam bilmiyoruz. belki de tek kişi farklı hesaplarla dkkat çekmemek için azar azar bölerek bağış yapıyor olabilir. cüneyt özdemir'den bağımsız bu yayın bağışı meselesi fonlanmanın veya parayı aklamanın en kolay ve temiz yolu şuan dünyada. bir de cripto ile bağış yapıldı mı izini sürmek daha da zor.
örneğin; senin şahsi banka hesabına yüklü miktar para transferi göndersem bu kolaylıkla dikkat çeker ve peşine düşülür. ama bunu azar azar miktarlarda ve yayıncılık adı altında binlerce hesaptan bağış şeklinde göndersem kimsenin ruhu duymaz.

  • debian  (27.02.23 13:25:27) 
1000 lira yurt dışında para mı yav :/

cüneyt özdemir türkiye gündemi ile ilgili bir çok haberi derliyor, yurt dışındaki insanlar da ülkeyle böyle bir bağ kuruyor haberdar oluyor, adamın tarzını da seviyorlarsa bu hizmet sürsün istiyorlar, günlük gazete almak gibi düşünebilirsin
  • freebird5406_2  (27.02.23 13:27:07) 
çalışan bi insanın çalışmasını desteklemek bağış yapmaktan daha faydalı olabilir. bağış yapmak ücretsiz fotoğrafını kullanıma açmış bir fotoğrafçıya bi kahve parası göndermekten daha üstün bi şey değil bence. ben gönderirim ve parayı sokakta bulmuyorum, miktar kişinin bütçesine göre değişir.


  • deartheodosia  (27.02.23 14:20:38 ~ 14:23:44) 
Cuneyt ozelinde bilmiyorum ama daha ayricalikli uye mertebesine yukseliyor bu kisiler bagis sonrasinda. Onun sorusu, onun yorumu ekrana yansitiliyor, cevaplaniyor vs. Zamanla bir bag kuruluyor yayinci ile seyirci arasinda. Yayinci seni taniyor falan. Bazen selam diye yazsan bile hosgeldin X a.selam diye cevap alabiliyorsun bu bagislardan sonra


  • freedonia  (27.02.23 15:04:53 ~ 15:06:44) 
işte bu yüzden belki de hayatın boyunca orta gelirlisin. İşe yarama kısmı kişiden kişiye değişir. Cüneyt e destek olarak daha iyi haber alma isteği de işe yarar bir durumdur.


  • deepex  (27.02.23 18:06:33) 
Bugün kime sorsan yandaş gazetecilerden şikayetçi, ahaber ile dalga geçiyor. Ama peki özgür habercilik için bir şey yaptın mı, yandaş olmayan gazetecileri destekledin mi diye sorunca hayır diyorlar.

Bunları Cüneyt Özdemir özelinde söylemiyorum. Ki kendisi de çok bayıldığım bir gazeteci değildir.

Ayrıca "işte bu yüzden belki de hayatın boyunca orta gelirlisin." +1
  • sailor  (27.02.23 19:59:43) 
Oncelikle, evet 1000 TL yurtdisinda da hala para. 50 euro lan. 72 kanada dolari. Ne zamandan beri para olmayi birakti.

2. olarak: Gecmiste "ne guzel konustun / bu anlattiklarinin bana cok faydasi oldu al ulan cebimden para verecegim" dedigim icerik ureticileri oldu. Veya polatikaciya bagis yapabilirim mesela aklima yatan. Ama Cuneyt ozdemir 1) 20+ senedir bu piyasanin en semirmis insanlarindan biri ve paraya zerre ihtiyaci yok 2) parayla yapilacak o kadar cok sey varken tutup cuneyt ozdemir'e veren insanlar... gazeteceligi, ideolojisi, verdigi "haberler" falan para verilecek kadar iyi degil diyeyim kisaca ve kendimi sansurleyerek.
  • hot potato  (27.02.23 22:06:10 ~ 22:07:57) 
canlı yayın özelinde sormuşsunuz ama ekleme yapıcam; duyuruyu yanıtladıktan sonra akşam dışarıda enstrüman çalan biri gördüm, önünde para için bi çanta da vardı. günümü güzelleştirdiği için para bıraktım biraz askdjks. bi kahve 50 tl olmuş zaten, benden bi şey eksilmiyor.

ben de mesela dilencilere para verenleri asla anlamam çünkü şöyle bi silkelesen üzerlerinden birkaç bin tl çıkar -kendilerine acıyıp para verenler borçlu çıkabileceklerken. insan galiba "acığına" ve kendinden aşağı konumda gördüğünde para vermeye eğilimli oluyor.
  • deartheodosia  (27.02.23 22:35:37) 
yemin ederim depreme kadar aynı şeyi ben de düşünürdüm ki cüneyt özdemirin kanalını takibe alana kadar. Gazeteci olarak tanıyorum, arada keşfette denk gelirken baktığım bir adamdı.
Ama 10 numara iş çıkardı bu süreçte, az da olsa insanı daraltmadan katkının önemini de vurguladı: en basitinden "bizim büyük araşlarımız yok, bu şartlarda çekim yapıyoruz" diye.

Gerçekten harika iş çıkardı ve ben de kendi kendime 'kan param olsa, geniş zamanda olsam 1,000₺ gönderirdim" diye düşündüm....

Haber almak, tarafsız kalmaya çalışarak çok zor.

Sonuna kadar hakediyor, birgün gerçekten göndericem
  • gadlemler  (27.02.23 22:57:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.