[]

IT zam oranlarınız nasıldı?

Henüz 3 yıldır sektördeyim.

İlk 2 yıl %60, %45 zamlar aldım belki de zaten maaşım düşüktü diyeydi bilmiyorum.

Fakat şimdi %30 yaptılar çok düşük değil mi?

Ben biraz asgari ücret zam oranına veya direkt asgari ücret ile oranıma bakıyordum, şimdi her türlü altında kaldı.

Mesela önceden asgari ücretin 3 katını alıyorduysam, şimdi yine en kötü ihtimalle 3 katını almam gerekmez miydi?

2,5 katına düştü

 
Yüzde 43 + 15 prim sene sonunda


  • bonjourrr  (27.02.23 12:55:08) 
IT sektöründe İnsan Kaynaklarıyım,10 yıldan fazladır. bizim sektörde zamlar hep enflasyonun bi tık üstündeydi ama enflasyon 10-15 civarındaydı. son 2-3 yıldır pandemiyle birlikte IT arzı artıp talep yetmemeye başlayınca ücretler çok üst noktalara çıktı, jn lar sn, sn lar direktör ücreti almaya başladı. ama 2022 nin sonu ile birlikte bu piyasa da daralıyor, ücretlerin gerileyeceğini konuşuluyor bütün dünyada. (IT sektörü özelinde konuşuyorum)
asgari ücret kıstası yanlış maalesef, ücret piyasası o şekilde ilerlemiyor. asgari ücrete yakın bantta değilseniz asgari ücretin aldığı zammı bekleseniz de vermez kimse.

  • benaslinda  (27.02.23 13:00:28) 
%65 civarı. %50den düşük zam alan olmamış dediklerine göre.


  • inheritance  (27.02.23 13:43:25) 
Biz %23 aldık yılbaşında ancak haziran ayında tekrar zam alıyoruz. Bir de maaşı bilmeyince oranlar havada kalıyor, oran uzerinden yorum yapmak yanlış olur.


  • mirty  (27.02.23 14:32:01) 
%73 aldım ama düşük maaştan girdim muhtemelen ondandır diye düşünüyorum. ancak şu şartlarda %30 zam gerçekten düşük. 100k maaşın olur da 130k'ya çıkarırlar o ayrı ama normal maaş seviyelerinde enflasyon %40'ken 40'dan daha az zamn oranı anca şirketiniz ekonomik anlamda ciddi darboğazdaysa veya sizi çıkarmayı düşünüp onun yerine 2. bir şans verdilerse vs. kabul edilebilir bence. diğer türlü yöneticiyle bir konuşurdum ben olsam.


  • semaforo de medianoche  (27.02.23 14:44:00) 
Bize de bu arada yıl içerisinde ekstradan 1-2 zam daha yapılabiliyor. Belki ondan bu şekilde ayarlamışlardır.

@semaforo de medianoche, şirket karlılık açıklamadı zarardalarmış. Bir de baya giderleri oldu çok para çıktı şirketten bu sene.

valla mobil developer idim, 1 senedir orada işler duruldu web e yöneldim. Pek mobil iş gelmiyor yani yaptıklarım kullanılıyor. sonra senior web developer geldi yalnızdım çünkü. Şimdi ikimiz devam ediyoruz ekipte.

sana ihtiyaç kalmadı gibisinden bir zam oranı olabilir mi acaba bilemedim. öyle bir şey olsa konuşmazlar mıydı ama?
  • ananiyimioguz  (27.02.23 14:44:04 ~ 14:49:17) 
%67 gibi bir şey yaptılar en son geçen ay.

En son Temmuz'da %30 gibi bir şey yapmışlardı. %50'nin altını yapmadılar diye biliyorum.

Not: Banka IT'si.
  • chicha_v2  (27.02.23 15:04:36) 
Kasım'da girmiştim şirkete, yılbaşında %50 yaptılar. Genelde de %60 civarında yapmışlar. Bi önceki zam Temmuz'daymış.

Valla hocam itiraz et, itiraz etmekten zarar çıkmaz. İş değiştirirsen de ilk teklifi kabul etme, ücreti biraz artırabilir misiniz diye sor. Sorarak bişey kaybetmiyorsun.

Ama şu ortamda %30 teklif "gidersen git, çok da umrumuzda değil" demek bence. Ben olsam öyle algılardım direkt.
  • plutongezegendegilmi  (27.02.23 20:10:50) 
benim anlamadığım temmuzda ara zam olarak %50, ekim-kasım gibi de %10 iyileştirme yapmışlardı.

şimdi ana zamda %30 biraz küfür gibi oldu anlamadım cidden

eski ekipten senior bir arkadaşa sordum, kimi şirket direkt eleman çıkarttı dedi küçülmeye gitti. kimisi de bizimki gibi böyle bazı dönemlerde zammı düşük tutup "giden gitsin kalan sağlar bizimdir" yapıyor, bekleyen kazanır dedi.

hadi ben jr-mid olarak beklerim zaten mülakatlarda anamı ağlatıyorlar jr arıyoruz demişler bütün mobil işleri sen yapacaksın diyorlar mesela başka mobilci yok ekipte. e yine aynı şey olacak yalnız kalacağım ne anladım ben. ekip olanlar da fazla şey bekliyor. hadi ben biraz daha pişeyim eğitimlere devam edeyim bari derim de seniorlar neden bekler anlamıyorum.
  • ananiyimioguz  (28.02.23 11:44:20 ~ 12:03:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.