[]

Bir garip uydu alıcı sorunu

Merhaba. Adıyaman depreminden kaçıp İzmir'e ailemin yanına geldim. İki haftadır korkudan tv açamıyordum. Bugün bari bir Türk filmi falan bakayım dedim. Bizde bir çanak üç çıkış var. İkisi iki adet uydu alıcısı olan farklı tv'lere gidiyor. Birimiz bir tv'yi kapatınca diğerinde yayın gidiyor.

Yani babam içeriden tvyi açıp kapatmasında bir problem olmuyor. Ancak onun tv açıksa bende yayın var, o tv kapatınca bende yayın gidiyor. Alıcı aksiyona geçmiyor. Acaba adaptörün çektiği akım mı zayıf kalıyor?

Geceleri zaten uyuyamıyorum bari ses olsun demiştim ama galiba uydu alıcısı bozuk :/

 
apartmanda merkezi sistem varsa daire başına duruma göre iki ya da üç bağlantı gidiyor olabilir. tarif ettiğiniz şekilde tek çıkışın split ile ayrıştırıldığı anlaşılıyor. conaxial kablolar paralel bağlantı için uygun değil, doğrudan kaynaktan bağlantı gerekir. bundan kaynaklı sorun yaşıyor olabilirsiniz.


  • phonex  (27.02.23 00:43:31) 
durum farklı normalde yuklarıdaki çanağa 4lü lnb takılmalı ve her uydu alıcısına bir kablo inmeliydi.

sizdeki durumda bu ekstra kablolar indirilmemiş ve diğer odadaki uydu alıcısının çıkışından sinyal alınmış. ancak bu sistemin 2 sorunu var. ilk girişteki alıcı kapatılırsa diğerinde de sinyal gider bunu zaten yaşamışsın.

diğer sorun da farklı polaritelerdeki kanalları izlemek. ilk uydu alıcıda hangi polarite (alt ve üst band ve V/H ) açıksa oradaki kanalları diğer alıcı da izleyebilir.
ama bunun dışındaki kanallarda sinyal yok hatası verecektir. ya da seviye olarak sinyal görünür ama görüntü gelmez.

örneğin ilk girişteki alıcıda TRT açıkken sen diğerinde NTV izlemek istersen bu çalışmaz. ama TRT açarsan izlersin.
  • orpheus  (27.02.23 01:57:50 ~ 01:58:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.