[]

bukulebilen ama guclu tel (sineklik icin)

basliga ne yazacagimi bilemedim. kisacasi aradigim sey istedigim gibi egip bukebilecegim ince bir tel. sineklik yapacagim. kucucuk bir pencerem var banyomda (15x48) ve normal sineklik yapmaya uygun degil. dolayisiyla actigim zaman onune koyacak bir sey yapmak istiyorum. (cam tamamen acilmiyor)

ornegin sunu buldum evde, m.media-amazon.com
sunun icine takilan tel var ya ortada topu gergin tutmak icin, buna sarap filesi gecirdigim zaman tam istedigim gibi olacak. ama boyu yetmedi. imgur.com

nerede bulabilirim boyle bir sey veya? evi arayip taradim kesin bir seylerde vardir diye ama bulamadim. veya bu boyda DIY bir sineklik yapmak icin fikirlerinize acigim. yapistirma veya miknatisli modeller isime yaramiyor. sadece tel cerceveli kullanabilirim.

 
1,5 metre yay teli alıp bükün


  • lancelot du lac  (26.02.23 20:13:51) 
Sanırım sizin cam wasistdas açılıyor. Tel yerine yapışkan bantla satılan tellerden alıp bol olacak şekilde yapıştırsanız belki işinizi görür. Yani bantı doğramaya ve pencerenin iç kısmına yapıştırıp açtıktan sonra uygulayın sinek telini. Kapanınca da akorsiyon gibi katlanacaktır en fazla arasına sıkışır ama sıkıntı yaratmaz. Pencerenin alt kısımllarına el zor gireceği için küçük bir boşluk kalabilir ama ordan sızabilen sinek de ısırsın.

Örnek ürün www.amazon.it
  • mirafiori  (26.02.23 21:32:37 ~ 21:32:57) 
1. Nalburdan elek teli alabilirsiniz, serttir ve istediğiniz ölçüde kesip belki de çerçevesiz bile kullanılabilir.

2. pencere vasistaslı ise açılma yolu var, tarif edebilirim. Görmeden parmak hareketiyle açılabiliyor.

3. pencerenin açılma şansı hiç yoksa, camını söküp camsız kullanabilirsiniz.

Camı söküp cam yerine sineklik gereceksiniz, pencerenin cam çıtalarını tekrar takacaksınız. Eğer pvc doğrama ise tabi ki (pimapen)
  • John Bloor  (27.02.23 10:18:08) 
cok tesekkurler herkese.

vasistas degil (google'lamam gerekti ne oldugunu ogrenmek icin) benimki basit eski bir pencere.

lancelot: yay teli nedir nerde bulunur nasil bukulur bilemedim.
mirafiori: akordeon olacak hic yerim yok, pencere normalde bile kolay kapanmiyor. ayrica esas derdim sinek degil. Yunan'da yasiyorum ve burada yazin boceksiz ev bulmak mucize gibi bir sey. bende hic yok ama bir kere bu cami acinca gordum ondan dolayi temkinli yaklasiyorum. tabi sinek de olmasin o ayri konu.
beretta: aski iyiymis bak o hic aklima gelmedi, biliyordum evde kullandigimiz bi seyler ise yarayacak, tam olarak bundan sormak istedim zaten :D
John: elek teli fikri asiri mantikliymis ya, tam aradigim sey bu olabilir. yurtdisindayim ama sanirim burada da bulurum nalburumsu yerlerde.

simdilik soyle bir sey yaptim. imgur.com
(araba cami gunesligini egip buktum, kisa geldi tepeye file sokusturdum)
  • supergirl  (27.02.23 23:40:40 ~ 23:41:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.