[]

Otomotiv Önerisi, Muadil Tavsiyesi

Herkese merhaba,

Volkswagen Golf 1.6 TDI, 2015 model, 100.000 km'de dizel araçlara baktım ancak fiyatlar haliyle yüksek. Piyasadan çok anlayan biri de değilim, buna muadil araçlar nelerdir, ne önerirsiniz? İstanbul içinde kullanılacak, önceden araç tecrübesi çok olmayan biri kullanacak gibi düşünebilirsiniz. Bunu alacağına git piyasadan şunu al, buna bak dediğiniz bir şey olursa yazarsanız sevinirim. Daha az masraflı, daha uygun, daha az sorun çıkartacak başka bir önerisi olan olur mu?


 
Model olarak tavsiyede bulunamayacagim ancak bu saatten sonra dizel araç alınmamalı bence.


  • fikox  (26.02.23 19:33:27) 
100 binde dsgli tdi dizel motor alma zaten masraf çıkarsa üzülürsün. marka takıntın yoksa ve illa dizel diyorsan daha az kmde 1.5 dci megane hb bulman mümkündür muhtemelen.


  • roket adam  (26.02.23 20:30:19) 
dizeli geç. dizel sırf dert. 2005-2015 yılları arasında cahiller tarafından deli gibi pompaladılar ama yaramaz bir motor. kamyon falan almayacaksan dizel düşünülecek bir motor değil.


  • alperz  (26.02.23 21:13:23) 
Benzin de uygun aslında, bundan daha uygun ve mantıklı araçların illaki olacağını düşünüyorum ama piyasa hakkında çok bilgim yok. 400-500 bine, bu araca yakın, benzer yapıda araçlar vardır diye düşünüyorum sadece. Cevaplar için teşekkür ederim bu arada


  • pilchard  (26.02.23 21:21:16) 
dizel alma
ikinci el, bilmediğin birinin dizelini hiç alma
sıfır dizel de alma
soğuk çalıştırması iyi bir turbo benzin seni idare eder
dizel ille de alacaksan, açık söylüyorum, kontak kapamadan minimum 50 km yol gitmen lazım.
her gün konak - urla ve hatta çeşme yapıyorsundur iş güç için anlarım. aksi halde kesinlikle benzinli daha sorunsuz.
  • rain when i die  (26.02.23 22:14:06) 
Yani Türkiye'de nasıl bilmiyorum ama Avrupa'da özellikle Fransa'da misal dizeller elde kalıyor. Yani Peugeot bakıyorum, dizeller 1.2 benzinliden ucuz çünkü kimse almıyor.

Bir kere dizelde ciddi km lazım. Bunun olayi sadece maliyeti cikarmak değil, dizel aracın düzgün çalışması için de gerekli. 100 binde olan araçta bunun yapılıp yapılmadığını bilmek zor.

Ben olsam ford ecoboost, Peugeot/citroen/opel 1.2 motorlara bakarım.
Otomatik olacaksa ford olmayabilir, çünkü otomatik konusunda mimli. Ama Türkiye modellerinde hangi otomatik vites var bilmiyorum. Peugeot misal otomatik ve motor olarak daha iyi.
  • logisticsmanager  (27.02.23 00:58:39) 
100.000 km ve dizel önermem. Ww grubundan Skoda Fabia 1.0 öneririm. Araç tecrübesi de çok yoksa iyi olacaktır. 4 yıl kullandım çok memnun kaldım geçen ay45.000 km dolaylarında sattım


  • gergedan  (27.02.23 11:05:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.