[]

geçmeyen bel ağrıları

29 yaşındayım, haftada 2-3 gün spor yapmaya çalışan birisiyim. spordan kastım şınav, barfiks, dambıl vs. sporu kardiyo falan değil yani. geçenlerde 3-4 yıl sonra halı saha maçı yaptım, vücudumda bir sürü yere kramp girdi ve çok kötü hamladı her yerim. maçtan sonra 2 gün hamlık ağrıları şiddetli şekilde devam etti 3. gün hafif ağrılar kalsa da %90 düzeldim tekrar spor yapayım dedim. o spordan sonra belimde ciddi ağrı başladı (dambılla omuz hareketleri de çalışıyorum özellikle onlar etkiledi gibi hissettim). ilk günler çok kötüydüm sonra hafifledi ama tam olarak geçmedi, 1 hafta geçmeyince doktora gittim mr vs. çektiler. doktor bel düzleşmesi ve kalça sıkışması sendromum olduğumdan bahsetti. acil cerrahi müdahele veya ftr gerekmiyor ama bel kaslarını güçlendirmen lazım dedi bazı egzersizler verdi gönderdi 1 hafta önce, fazla ilgilenmedi. ancak benim bel ağrıları otururken hala rahatsız ediyor. bunun ne zaman geçmesi lazım veya pek geçmeyecek de benim normalim bu mu olacak artık (ki gayet rahatsız edici böyle bir şeyle yaşanacağını sanmıyorum), bu süreçte nelerden kaçınmalıyım vs. bir şey söylenmedi. benzeri şeyler yaşayan var mı? ağrıların geçmesi için tavsiyeler veya süreçle ilgili bilgi verebilecek olanlar olursa çok sevinirim. zırt pırt doktora gidemiyorum maalesef mesaim var sonuçta.




 
Bende de bel düzleşmesi ve fıtık var. Dinlenmek ağrını geçirse bile aslında probleme kalıcı bir yardım yapmaz. Bolca hareketli bir hayat bunun kalıcı çözümü. Gerçekten çok hareketli dönemlerimde ağrım tamamen geçiyor benim. Ama 6 ay hareketsiz kalırsam sonra ara ara kendini göstermeye başlıyor.

Ben doktor değilim ama doktorum bana bel kaslarını esnetecek hareketler yaptırıyordu. Seninki bel kaslarını güçlendir demiş problemler farklı olabilir tabi ama ben biraz garip buldum.

Sen spor yaptığını söylemişsin aslında. Ama bu yaptığını söylediğin şeyler hayatına ne kadar hareket katıyor bilemiyorum. Aktif bir hayat ile haftada bir kaç gün eline dambıl almak farklı şeyler bana göre.

Ve almanyada bel sakatlığı yaşayan fabrika işçileri ile alakalı şöyle bir araştırma var; bel sakatlığı yaşadığında rapor alamayıp işe dönen çalışanlar, rapor alan çalışanlardan çok daha hızlı iyileşiyorlar. Çünkü hareket çok önemli.
  • zimbirik  (26.02.23 17:39:37) 
egzersizleri yapıyor musun? oturmak iyi bir şey değil. mümkün mertebe ayakta durmaya çalış. ayrıca anterior ve posterior pelvic tilt nedir araştır. muhtemelen nasıl ayakta durulacağını bilmiyorsun. hatta yürümen bile yanlış olabilir. bunları düzeltmezsen belin düzelmez. ameliyat da olsan düzelmez.


  • alperz  (26.02.23 20:05:22) 
şınav barfiks ve dambıl core ve kol kaslarını geliştirir. ihtiyacın olan bel çevresi. en kolay egzersiz yürümek. masabaşı işim olduğu için benim de bel ağrılarım çok sıktı, ta ki iş değiştirene kadar. artık araba yerine toplu taşıma ile gidiyorum ve hergün sabah, akşam ayrıca öğlen yemekten sonra toplamda yarım saat yürüyorum. 5000 adım civarı oluyor galiba. bel ağrıları hiçbi ilave egzersiz olmadan geçti. ama yine de ilave egzersizle çok daha iyi olabilir.


  • sttc  (26.02.23 20:07:41) 
toplu cevaplar: egzersizlerimi yapıyorum 1 haftadır. masabaşı bir işim var o yüzden günümün çoğunda mecburi şekilde oturuyorum onun dışında da fazla hareketli bir insan değilim. yaptığım sporu zaten hayatıma hareket katmak amacıyla değil biraz kas kazanmak ve fiziğimi şekillendirmek için yapıyordum yaklaşık 3 yıldır falan o yüzden belirttim kardiyo vs. yapmadığımı. şu anda yürürken ederken yatarken ağrım yok ama bir süre oturunca belim rahatsız oluyor. haffiten bir yanma hissi geliyor vs.


  • semaforo de medianoche  (27.02.23 00:39:11) 
bel ağrısı yanlış durmaktan kaynaklanır. dolayısıyla seni doğru durmaya yöneltecek kaslarını güçlendirmen lazım.

hip flexor, quadratus lumborum, quadratus femoris, biceps femoris ve gluetus maximus. bunlarla ilgili egzersizleri musclewiki'de görebilirsin. programını itme-çekme şeklinde bir gün itme bir gün çekme yaparsan daha rahat edersin.

hip flexor çok önemli.
  • alperz  (27.02.23 08:16:38) 
10 senedir spor yapıyorum, benim dışında ısınma ve soğuma esnetmelerini yapan çok nadir görüyorum. Kasları güçlendirmek yetmez esnetmen de lazım. Antrenmana esnetmeleri de ekle derim. Anında göreceksin farkı.


  • hasmetizm 2046  (27.02.23 08:27:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.