[]

macbook air m1 mi m2 mi?

sizce air alınırken m1 mi m2 mi?
hatta air değil de pro mu alınır?



 
M2 daha guncel tabi, pro da daha guclu. Zaten fiyatlari da ona gore. Burda ihtiyaclariniz ve butce devreye giriyor.

(Bazi m1'lerde kullanilan ssd'nin m2 modellerinden daha hizli oldugunu okumustum. O konuyu bi arastirirsiniz)
  • brkylmz  (25.02.23 23:51:03) 
Bütçe belirsiz bir defa. Benim önerim M2 falan değil, Macbook Pro M1 Pro'dur (14 inç olan), M2 Air yerine. Çok daha uzun süre değerini koruyacak, daha fazla porta sahip, donanımsal özellikleri (mikrofon, hoparlör, kamera... vb) daha iyi olan, kusursuz bir cihaz.

M1 Air sahibi olarak yazıyorum, zamanında M1 Pro'nun böyle çıkacağını bilseydim, acele etmeyip onu alırdım. Tek dezavantajı fanlı olması ama o da çok nadir ve çok sessiz çalışıyor.
  • mada  (25.02.23 23:53:04) 
M1 Air, M2 Air, Macbook Pro M1, Macbook Pro M1 Pro (14 inc olan) bu modellerin hepsini kullandım.

Macbook Pro M1-> Touchbar'i hiç sevmediğim için bunu hiç sevmemiştim. Ama hafif, şarjı uzun giden bir modeldi.
Macbook Pro M1 Pro (14") -> Çok ağır, şarjı Airlere göre daha az gidiyor. İnanılmaz bir ses kalitesi var (gerçekten inanılmaz). Eğer ses konusunda çok hassas değilseniz ve yüksek performans ihtiyacınız yoksa almanıza gerek yok.

Macbook Air M1-M2 -> Biri 13 diğeri 13.6 inc. Az da olsa daha fazla çalışma alanına ihtiyaç varsa M2 burda avantaj sağlıyor. Performans konusunda aşırı bir fark görmedim çünkü intelden sonra hepsi fark yarattı. İntelde 1 dakika, m1 pro'da 2 saniyede biten işlem m2 air'de de 4 saniyede falan bitiyor. M2 air m1'e göre biraz daha şık bence tasarım itibariyle. Eğer bütçe izin veriyorsa M2 air alınabilir ama M1'de alsanız çok üzülmezsiniz.

Benim kullandığım modellerin hepsi 16GB'tı. Hangisini alacak olursanız olun 16GB modelini tercih edin derim. Örneğin M1 Air 16GB > M2 Air 8GB.
  • talasas  (26.02.23 00:41:04 ~ 00:41:17) 
Bilgi verirken abartmayalım. Pro M1 Pro'nun pil performansı Air'den daha iyi. Çok ağır falan da değil, daha büyük bir ekran ve ekstra bileşenler dahilinde 1,3 kilogram yerine 1,6 kilogramlık bir cihaz kullanıyorsunuz. 16 inçlik model değil mevzu bahis.

www.youtube.com

Burada tüm testler var MBA M1 ve MBP M1 Pro, son kısımda yüzdelerle verilmiş zaten.

MBA M1 olsun M2 olsun, kullanıcı tercihlerinin çok çok büyük bir çoğunluğu MBP M1 Pro'nun daha iyi, uzun ömürlü, mantıklı bir tercih olduğu yönünde hemfikir, performans da dahil olmak üzere. Bir tane de MBA M2 ve MBP M1 Pro kıyası bırakayım, yerlilerden;

www.youtube.com

Unutmadan; 512GB SSD kapasiteli MBA M2 ve MBP M1 Pro'nun fiyatları birbirine çok yakın.

m.n11.com

www.pt.com.tr

8 GPU'lu MBA M2 seçerseniz 3 bin lira daha kazancınız oluyor yanlış bakmadıysam. Yakın olsunlar diye 10 GPU seçtim. Performans olarak denk değiller her halükarda.
  • mada  (26.02.23 01:04:50 ~ 01:54:29) 
Ben M1 air kullaniyorum. Apple'in web sitesinden refurbished olarak aldim. Laptop ile komplike bir sey yapmiyorum. Ben aldigimda M2 yoktu. Cok guzel, sorunsuz, sessiz bir alet.

Bugun aliyor olsam yine Air M2 16GB ya da 24GB alirdim. Zaten M1 M2 arasindaki fiyat farki $200. Yeni pro alirsan Air'in iki katini odemen gerekir.

Ortalama bir kullanici isen, muzik ile ugrasmiyor ya da tasarim yapmiyorsan bence pro almak overkill olur.
  • thetruenorthstrongandfree  (26.02.23 01:22:29) 
@mada, Max Tech videosunda "basit işlerde" Air'in daha iyi pil ömrü olduğunu söylüyor. Benchmark'a girene kadar o önde diyor.

Ki 2 yıl Macbook Air m1 kullanıp satıp birkaç aydır MBP 14" 10core 16gb ram 1tb ssd kullanan biri olarak, bence de öyle. (ağır iş yapmadığım hallerini karşılaştırırsak)

Düz internet, office vb. kullanırken macbook air daha uzun gidiyordu. Standby'da (ekran kapalı uyurken) bile pro gözle görülür güç tüketiyor. Düz iş yapan biri Air'i daha çok sever.

Tabii iş ağır işlere gelince değişiyor. Ben Air'de video kurgu yapmıyordum çünkü evde PC vardı. Şimdi Pro'yu hem kurgu hem internet her şey için kullanıyorum. Ağır işlerde pil ömrü çoğu alete göre daha iyidir, fan var ama render almadığım sürece fanı açmıyor bile falan o açılardan süper.

Bu arkadaşın Pro dediği büyük ihtimalle 13" düz produr. O çok net alınmaz. Macbook Air'i upgrade edip 16gb ram ile almak çok daha mantıklı. +SSD de büyütülebilir.
  • nhk ni youkosu  (26.02.23 01:46:53 ~ 01:53:13) 
air alacaksan m2 + 16gb ram al cunku temiz 7-8 sene gidiyor alet.

air/pro tercihi ne icin kullanacagina gore degisir.
  • cooperr  (26.02.23 01:54:10) 
aradaki fiyat farkı çok önemliyse veya sıkılırsam önümüzdeki yıl yenisini alırım sorun değil diyosan m1 al tamam da en az 5-10 yıl kullanmayı planlıyorsan tabii ki m2 air almalısın. düz performans olarak bakarsan evet çok net fark olmayabilir ama uzun vadeli düşünüyorsan performans kadar donanımsal yenilik de önemli. en basitinden kamera çözünürlüğü m1'de 720p, m2'de 1080p tek başına bunun bile m1'i elemesi lazım. ekran kalitesinde fark var, klavyesi ve ekranı daha büyük, ses kalitesinde farklar var. işlemci farkına değinmedim bile. evet belki o standart bir kullanıcı için direkt fark edilecek bir şey olmayabilir ama 5 yıl sonra görmek lazım bir de. fiyat farkı 2 kat gibi ciddi bir şey olsa değmeyebilir bunlar ama aradaki farka bakarsak bence m1 air almak mantıklı değil.


  • semaforo de medianoche  (26.02.23 02:40:12) 
hangisini alirsaniz alin ram upgrade yapin mutlaka. cunku basina anormal bir durum gelmedigi surece uzun yillar kullanacaksiniz.

ha bir de M2'nin kasasi degisik, bildiginiz macbook air gibi kenarlara dogru incelmiyor. bir bakin belki karar vermenize yardimci olur. www.apple.com
  • supergirl  (26.02.23 16:40:31) 
m2 aldım arkadaşlar sağolun.


  • arveles gibiyim  (26.02.23 19:29:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.