[]

Olası İstanbul (Marmara) depreminde sağ kalırsanız...

Sonrası için planınız nedir?




 
Güney marmaradaki ailemin yanına gitmeye çalışmak...
Ki o bölge de yangın yeri olacaktır

  • gadlemler  (25.02.23 20:07:16) 
tek bildigim bursa'ya ailemin yanina dogru surecegiz arabamiz saglam durumdaysa. aksi halde hicbir planimiz yok umarim ihtiyacimiz da olmaz. gercekten cok korkuyorum.


  • in vino veritas  (25.02.23 20:19:51) 
İstanbul'da değilim ama orada olsaydım, kurtarabildiysem sırt çantamla, Anadolu yakasındaysam Anadolu, Trakya tarafındaysam Trakya tarafındaki depremden etkilenmemiş ilk şehre yaya veya otostopla ulaşmaya çalışırdım.

İstanbul içine doğru asla yönelmezdim. En kısa yoldan şehri terketmek en iyisi.
  • Mirket  (25.02.23 20:31:06) 
kurtulduktan sonra;
kısa vadede: eşe dosta yardım etmek.
uzun vadede: bilmiyorum.
  • benibulmanlazim  (25.02.23 20:32:20) 
umarim sag kalmam diye aklimdan geciriyorum.


  • exlibris  (25.02.23 21:14:15) 
insanlar hatay maraş antep ve adıyaman gibi şehirlerle istanbulu çok karıştırıyor. bu şehirlere 2'şer 3'er giriş çıkışlar var. hatay 1,5 milyonluk, maraş ise 1,2 milyonluk şehirdi. hissedilen her şehri sayıp 10 milyon insan etkilendi deniliyor ama direkt etkilenen ve şehir değiştirmek zorunda kalan 3 küsür milyon kişi bile değildi (antep düzgün, hatayın bazı ilçeleri sağlam vs)

istanbul ise çok başka. anadoluya açılan tek kapısı var neredeyse o da gebze tarafından ve nüfusu 2-3 milyon değil buranın. 20 milyona merdiven dayamış durumda. pendikte falansan ve beklenilen gibi bir deprem olursa direkt yola çıkarsan kendini kurtarırsın onun haricinde şehre giriş çıkışlar iptal olur. tek bir üst geçit yıkılırsa ne yapılabilir ki şehirde?

ayrıca hatayı maraşı adıyamanı kıyafet, su ve yiyecek vs yönünden istanbul besledi çoğunlukla. direkt istanbul giderse 2.gün su olmayınca sokaklarda neler olur kim bilir.
  • avatar is back  (25.02.23 21:49:24) 
Pek çok kişi @exlibri kafasında olduğu için topukları arkasına vura vura kaçmak yerine İstanbul'da yaşamaya devam ediyor .


  • abi bi dizi buldum on numara  (25.02.23 22:00:15 ~ 22:00:33) 
Yapabiliyorsam yardim etmeye calisirim, olmuyorsa istanbul disina yururum. ailemin yanina guneye giderim otostop falan bi seyler. Ama basima bir sey gelir diye korkup otobus arardim sanirim ozel aractansa.


  • unidentified floating object  (25.02.23 22:01:45) 
yurt disindaki ailemin yanina kacarim bi sure. sonra tekrar tr donerim ama hangi il bilemem.


  • ala09  (25.02.23 22:51:14) 
Değil pendik gebze sınırında bile olsan zor çıkarsın. kocaeli izmit tarafları da bir o kadar etkilenecek.
İstanbula ne giriş ne çıkış olabilecek.

Sadece İstanbul bugün bu 11 şehire tek başına yardım edebilecek durumdayken İstanbul depreminde tüm iller birleşse istanbula zor yardım edecekler. Kaldı ki hasar alacak tek İstanbul değil, tüm Marmara olacak. Bursa, Yalova, Kocaeli,Tekirdağ, Çorlu.


Deprem anında ölenler şanslı olacak.
  • astronom bey  (25.02.23 23:52:51) 
depremden önce kaçabilen kaçar. kaçamayan haftalarca mahşer ortamında hayatta kalmaya çalışır


  • paintov  (25.02.23 23:59:55) 
yapacağım herhangi bir plana göre hareket edebileceğimi sanmıyorum. önce çocuğum. sonra ailem. ailemin yanına giderim. off bilmiyorum, çok zor.


  • deartheodosia  (26.02.23 00:13:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.