[]

Dış ticaret eğitimi için yardım.

Merhaba arkadaşlar. Dış ticaret eğitimi alıyorum birinden. Eğitmenim iki farklı şirkete ait proforma fatura bul ve karşılaştır dedi. Bunları nerden bulabilirim? Ayrıca incoterms 2020 programını araştır bul özet çıkar dedi. Programı buldum bi kez okudum ama çok bir şey anlamadım. Tekrar okuycam. Biri bana iki farklı fatura atabilir mi acaba? Ya da nerden bulabilirim yazarsanız sevinirim. Karşılaştırmayı da nasıl yapıcam bilmiyorum




 
Proforma fatura tekliftir. Adinda fatura gecmesi kafani karistirmasin. Mesela her bir siparis bir sozlesmeye tabi olabilir. Eger sen ozel hukumler ekletmezsen siparis anlasmana(purchase order) proforma sana en temel konularda guvence saglar o da nedir mal tanimi fiyat teslim tarihi vs gibi.

Geri kalan her sey genel hukumlere bagli kalir.

Burada da incotermsten once icc nedir ne yapar o onemli. Internarional chamber of commerce bazi duzenlemeler yapar uluslararasi ticarette. Anlasmazlik cart curt gibi konulara ek olarak bir de incoterms diye dis ticarette alici ve saticinin sorumluluklarini belirleyen genel kurallar var. Exw ile baslar(satici icin en dusuk riskli) ddp ile biter(satici icin en yuksek risk) bunlarin arasinda baskalari da var tabii.

Cok dandik bir odev vermis. Bir seyin sebebini mantigini anlatmadan git arastir demek anlamsiz tabii bir sey anlamazsin
  • another satisfied lover  (25.02.23 21:17:06) 
Google proforma fatura örneği ya da proforma invoice example yazarsanız cikiyor.

Karşılaştır ne demek bilemedim.

Incoterms özetini neden cikaracaksiniz onu da anlamadım. Zaten önemli olan taraflarının özeti var. Incoterms yeni başlayan için karışık, bana göre özetinde başlayıp sonra detaya inmek lazım.

Ödevin mantığını anlamadım ben de. Özellikle invoice kısmını. Incoterms anlamak vs neyse.
  • logisticsmanager  (25.02.23 21:33:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.