[]

diş hassasiyeti

3 hafta kadar önce diş taşı temizliği yaptırdım. diş hekimi zaten çok az diş taşı olduğunu ve fazla birşey yapmadığını söyledi. işlem yaklaşık 10 dakika sürdü diyebilirim.

ancak sorun şu, bu işlemden yaklaşık 10 gün sonra sol at dişlerden özellikle biri olmak üzere o bölgede aşırı bir hassasiyet oluştu. o dişlerden birinde çok az ancak çatalı-kaşığı sert çarparsam hissettiğim hafif bir sızlama vardı ama soğuk sıcak hassasiyeti yoktu.

diş hekiminin yorumuna göre temizlikten hemen sonra biraz hassasiyet normalmiş ve zamanla azalması gerekirmiş. bende tam tersi oldu. ilk 10 gün bir hassasiyet fark etmedim. bunun üzerine bir tedavi uyguladılar. ve sensodyn hassas dişler macunu ile günde 2-3 kez 1-2 dakika o bölgeye masaj önerildi.

sormak istediğim sensodyn hassas dişler sonuçta bir diş macunu medikal ürün değil. bunun daha hızlı etki edeni, daha doğru bir tedavisi yok mudur ?

not: röntgende diş kökünde belirgin bir sorun görünmüyormuş.

 
O diş macunu o konuda harikalar yaratıyor. Anında etkili. İşlem doğru. Devam.

Hassasiyetin sonradan ortaya çıkması fırçalama hatasından olabilir mi acaba diye düşündürdü. Diş etinden dişe doğru ve çok hoyrat olmadan fırçalamak lazım. Diş hekimim hep bana 'Sen dişlerini fırçalamıyosun, Kazıyorsun.' der. Öyle yapmamak lazım.
  • Mirket  (25.02.23 19:03:22) 
diş taşı temizliğinden önceye kıyasla fırçalama tekniğimde değişiklik olmadı. fırçalamadan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.


  • orpheus  (25.02.23 22:32:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.