[]

Hristiyanlık sorusu

Merhabalar.

Google Maps ile Meksika'yı gezerken şu fotoğrafa denk geldim.

i.hizliresim.com

Çocuklar sanırım İsa'nın çarmıha gerilişini canlandırıyorlar.

Ayakta olanlar sanırım Romalılar. Siyahlılar kimleri tasvir ediyor?

Romalıların bildiğim kadarıyla başta buna karşı çıkıp sonra Hristiyanlığın en büyük temsilcilerinden olması nasıl açıklanabilir? Son olarak Hristiyanlığın Meksika'da bu kadar tutulma sebebi sadece İspanyollar mı? Sağ olun.

 
3. yüzyıl Roma İmparatorluğu için felaket üzerine felaket yaşanan bi dönem.

Halkın çoğu aç açıkta kalıyor, biraz bu yüzden, biraz devletin çok güçsüz kalmasından, biraz da Hıristiyanların organize olup halka yardım edebilmesi sayesinde baya bi yayılıyor Hıristiyanlık Roma'da.

Takipçileri de çoğalınca bi süre sonra imparatorluğun resmi dini oluyor.

Bu sürecin sonuçlarından birisi de Roma İmparatorluğunun ikiye bölünmesi. Doğu Roma ilk Hıristiyan İmparator olan Konstantin tarafından kuruluyor mesela.

Meksika hakkında bi fikrim yok :)
  • plutongezegendegilmi  (25.02.23 15:26:05 ~ 15:26:29) 
Ağlaşan kadınlar.
İsa onlara; Jerusalem’in kızları, benim için ağlamayın, kendinize ağlayın diye konuşma yapıyor.

  • vizivozo  (25.02.23 15:31:15) 
Mekkeliler de başta İslam'a karşı çıktı ama şartlar değişince, çok sıkı müslüman oldular.
Aynı şekilde, şu anda Türk'ler de Araplardan daha radikal müslüman :)

  • vizivozo  (25.02.23 15:39:17) 
son soruya cevap vereyim.

bilindiği üzere coğrafi keşifleri ilk olarak katolik ülkeler: ispanyol ve portekizliler yapıyor. bu ülkelerin kolonileri katolik ve dindardır, avrupadaki devrimlerden uzak kaldıkları için avrupalılara göre daha dindar kalmışlardır.

katoliklerden sonra başlayan ingiliz ve hollandalı protestan coğrafi keşifleri bu kadar dindar değildir.

örneğin güney amerikada latin ülkeler (meksikadan başlayarak surinam, guyana ve karayiplerdeki ingiliz sömürgeleri hariç güneye doğru tüm amerika kıtası) katolik ve dindardır.

geri kalanlar; abd, kanada ve diğer amerika ülkeleri katolik değildir ve daha az dindardır.
  • abelardo  (25.02.23 15:43:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.