[]

Almanyada çalışmak Hk.

Merhabalar.
Türkiyede bir otomotiv şirketinde başlangıç pozisyonda yaklaşık 9.5k maaş ile çalışmaktayım.
Yakın zamanda almanyada bulunan tesla şirketi için bir teklif aldım ancak işçi sınıfında gideceğim için 2500 euro gibi bir maaş ile başlayacağım söylendi. Şehir olarak pahalı bir şehir olmadığını ama ırkçı olduklarını duydum. Benim tek düşüncem bu maaş ile kıt kanaat mi geçinilir? Örneğin burada bir balığı almak için bile bazen düşünüyor ayda bir yiyorken orada bu maaşa hala aynı şartlarda mı erişebiliyor olacağım? Ve göç etmiş birisinden almanyada bu maaşla olmanın artı eksilerini dinlemek isterim.
Teşekkürler.

 
Hangi şehir ve maaşın brut/net olmasını yazarsaniz daha kolay cevap verilir.

9.5 asgari ücret gibi bir para Türkiye'de, o parayla hiçbir şey yapilmaz zaten. O yüzden şu an elinizde sıfır varken başka ülkeye gidip sifirdan baslamak diye bakmak lazım.
  • logisticsmanager  (25.02.23 12:54:34) 
Maaşım net brütte 5k gibi bir rakam verildi, şehir olarakta thüringen denildi


  • Sorucucimcime  (25.02.23 12:58:44) 
Hocam ben senin yerinde olsam 3'e 5'e bakmam kabul ederim, uzun vadede her türlü bu ülkeden iyi şartlarda olursun, tabii ki şahsi görüşüm.


  • mirty  (25.02.23 13:23:04) 
Thüringen ucuz diye biliyorum. 2500 tek basina yasiyorsaniz kotu bir maas degil. Doktor arkadaslarim bu maasla ise basliyorlar. Gecinebilirsiniz sorunsuz sekilde. Iki kisiyseniz biraz zorlayabilir.

Almanya´da masteri olan insanlar bu maas araliginda basliyor devlet dairelerinde ise. Kit kanaat biraz abartili bir tanim olur. Evet, enflasyon ile gecinmek zorlasti, yine de 2500 tek kisinin rahatlikla yasayabilecegi bir maas.
  • buf-e kür  (25.02.23 13:35:29) 
Gidilir


  • ala09  (25.02.23 14:02:11) 
Avrupa'nın neredeyse her büyük şehrinde kişi 2500 Euro net ile Türkiye'de büyük şehirlerde hatta çoğu sehirde 9500 liradan kat kat daha iyi yaşar, kıyas bile edilemez.

Daha buna çalışma saatleri, tatiller vs girince iyice fark açılacak.
  • logisticsmanager  (25.02.23 14:46:10) 
Bana sürekli dedikleri 2500 net, fabrika işçisi olarak.
Peki ne kadar verirler işçiye o eyalette? @edmond honda

  • Sorucucimcime  (25.02.23 15:47:47) 
Düşünme git


  • gadlemler  (25.02.23 20:10:07) 
Honda dediği ve sizin cevaplar düşündürdü. 2500 net baya iyi para, işçi maaşı olması baya düşündürdü beni. O parayi Fransa'da mühendis bazen alamıyor. Biraz daha aras

Glassdoor'a göre production worker maaşı tesla almanya'da 31 bin brut. Sizin verdiginiz maaşı muhendisler vs anca aliyor. Sonra google yazdım misal, berlin'de verdikleri maas 3500 brut.

Bence bilgileri kontrol edin, hiçbir internet verisi ile uyusmuyor gibi.
  • logisticsmanager  (25.02.23 22:03:31) 
bazı arkadaşlar verdiğiniz iş ve maaş bilgisinde hata olabileceğini söylüyor mantıklı savları da var ancak ben o durumu bilmiyorum, doğruymuş gibi yorum yapayım.

burada önemli olan türkiye'de çalıştığınız pozisyonda önünüz ne kadar açık? başlangıç 9.5'dur ama 3 sene tecrübelilere başka kapılar açılıyodur 5-10 sene tecrübeliler çok iyi kazanıyodur vs. o durumda gitmenizi kesinlikle önermem. avrupa ülkeleri maaş skalasının daha dar olduğu yerler ve orada maaşlı çalışan olarak hele de işçi olarak sınıf atlamanız zor hatta imkansız denebilir. türkiye'de ise halkın büyük bir bölümü geçinmenin imkansıza yakın olduğu maaşlar almasına rağmen eğer siz iyi bir sektörde umut vaat eden bir pozisyonda çalışıyorsanız 5 yıla çok güzel yaşanıcak maaşlara tırmanmanız mümkün bizde gelir eşitsizliği maalesef korkunç seviyelerde çünkü. sizin eğer türkiye'de böyle bir umudunuz yoksa tabi ki avrupa'ya gitmeniz mantıklı olan çünkü orada toplumdaki gelir makasının alt ucunda bile insanca yaşanılabilen paralar kazanılıyor.

öte yandan yaptığım yorumlar tamamen ekonomik olarak, başka açılardan bakarsak farklı artılar ve eksilerden de bahsedilebilir ama onlar sizin bileceğiniz iş artık.
  • semaforo de medianoche  (25.02.23 22:53:57) 
ajans gibi görünen fake yerler var, size iş bulduk diyorlar sonra başvuru vize bilmemne ücreti 500 euro'yu şuraya yatırın diyip ortadan kayboluyorlar. Öyle bir yer olmasın size yazan yer? İyi araştırın.


  • nhk ni youkosu  (25.02.23 23:15:34) 
Anlaştığımız yer öyle bir yer değil ayrıca pasaportum olmadığını ilettiğimde pasaport parasını verelim sorun değil, tüm başvuru işlemlerimizi yaptılar şuan denklik için başvuracaklar herhangi bir para istemediler sadece almanyada maaşınızdan 250 euro alacağız denildi


  • Sorucucimcime  (25.02.23 23:24:20) 
Çok teşekkür ederim @edmond Honda aydınlatıcı bilgiler oldu


  • Sorucucimcime  (25.02.23 23:37:45) 
kardesim uzundur berlin'de, 2500 avro net fabrikadaki mavi yaka icin inandirici degil.
dikkatli ol dolandirilma, bana da biraz bobrek.avi gibi geldi.

  • cooperr  (25.02.23 23:42:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.