[]

Israil tatili tavsiyeler

Mayista 9 gün tatilim var.

Kolombiya ya gitmeyi planliyordum ama o aylarda yagmurlu geciyormus.

5 günlügüne Israile gitmeyi düsünüyorum ama hic bir yerde beni heyecanlandiracak gezi yazilari göremedim.

Gidenlerin tavsiyelerini almak isterim. Nerelere mutlaka ugranir? Yada gitmeye deger mi? :)

 
tabii ki gitmeye değer. dinler tarihiyle ilgileniyorsan müthiş bi bölge. ben bir süre kudüs ve tel aviv’de yaşamayı da isterdim.


  • deartheodosia  (24.02.23 18:48:43) 
Tel Aviv gece eğlencesi için inanılmaz bir merkez. Aynı şekilde buraya çok yakın yürüme mesafesinde Yafa'da harikadır. Gezilecek bir sürü sokağı, farklı dükkanları var.
Jerusalem @deartheodosia'nın söylediği gibi eğer biraz ilginiz varsa günler geçirilebilecek bir yer. O kadar fazla dini ve tarihi nokta var ki, artık insanlar içinde yaşar olmuş.

  • quaker  (24.02.23 18:56:35) 
benim gitmekten en zevk aldigim zirvem israil. kudus olay bi yer oku oku bitmez zaten tarihini bilince ozellikle tadindan yenmez. bkz www.ciceksepeti.com

ikinci olarak tel aviv! tel avive adimimi attigimda inanilmaz durtulerim artti, hayattan zevk aldim, ozgur hissettim ve cok natural biri oldum ozgurluk hissiyle. turist olmak da degil dumduz bi insan olarak yukseldim ve orada yasamak istedim. uzun bi sahil seridi kumsal. sabah aksam orada zaman gecirebilirsin. avrupanin akdeniz iklimlisi demek isterdim ama avr bu kadar ozgur gelmiyor bana. asiri eglenceli ve iyi muzik anlayislari var. old jaffa da ayri bi havasi var. bu ulke ile ilgili tek uyarim pahali olmasi olur. burada 100 liraya yedigimiz falafel tel avivde 1000 lira olur. ama ben yine de tekrar gitmeyi dusunuyorum. bircok yere bisikletle ulasim sagladik ve zorlamadi bu. baskaaaaa ne olabilir parti seven biri icin 1 numarali sehir tlv olmali cunku sokakta da partileyebiliyosun. benim yerime de gez!
  • ala09  (24.02.23 21:02:12) 
ha bir de ölu deniz var lut golu. ben gidemedim cok sicak oluyormus ama gorulesi bir yer diye dusunuyorum. tel avive giderken mayonuzu almayi unutmayin tabii ki mayista da nasil sicak olacagini soyle soyleyeyim ben martta gittim ve denize girdim gayet sicakti. denizi cok sig oyle yuzmelik degil bizim patara gibi


  • ala09  (24.02.23 21:05:16 ~ 21:06:31) 
lut gölünde bi şey yok. çamur banyosu ve krem satan birkaç yer ve hep tıklım tıklım. vakit kaybetmeye değmez -bence.


  • deartheodosia  (24.02.23 23:14:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.