[]

Kooperatif olarak tarla alma konusu

Selamlar herkese,


Bir süredir hem yatırım amaçlı hemde sürekli yaşamak için bir tarla almak niyetimdeyim, malum enfaslasyon ve altında oynanan oyunlar borsanın pek güven vermemeyişi vs bu şartlarda en garanti yatırım arazi veya tarla görünüyor. Bütçe sınırlı olduğu için güzel lokasyonlarda, uygun fiyatlı tarla veya arsa bulmak zor, bulunsa bile güvenlik ve komşuluk konularında problem olabiliyor.

elektrik , su , otopark , güvenlik vs gibi imkanlardı olan küçük de olsa kendime ait bir arazide yaşayabilme düşüncesi mantıklı geliyor, Kooparatif tarlayı 200 m2 şeklinde parsellere ayırarak satıyor.

Reklam olarak algılanmaması açısından isim vermiyorum, proje izmirin kozak yaylasında, firma daha önce 2 proje yapıp satmış.


Hem sistem hem de , bölgede yatırım hakkında uzman kişilerin görüş ve tavsiyelerini almak isterim.
Sizce dezavantajları ne olur, bunun yerine farklı yerlerde yatırım tavsiye edermisiniz ?


Şimdiden cevap veren herkese çok teşekkür ederim.

 
bu tarz projelerde genellikle tüm tarlayı 200m2'lik ufak bölümlere bölüp hisseli tapu olacak şekilde satarlar. hisseli tapunun dezavantajlarını araştırmanızı öneririm. eğer hisseli değil direkt normal ayrı tapu olarak 200m2 veriyorsa bu dediğimi dikkate almayabilirsin.


  • roket adam  (24.02.23 17:28:38) 
Ailecek yıllar süren kooperatifçilik maceralarımız ve her aile bireyinin güvendiği kooperatiften zarar ederek ayrılması neticesinde söyleyebileceğim şudur ki koop. Mantığı Türkiyede çalışmamaktadır. Afedersiniz ama nerede çokluk orada bokluk. Birkaç arkadaş, aile bireyi vs birleşip ortak yatırım yapıp payları herkesin özgürce tasarruf edebileceği şekilde bölmek çok daha mantıklı. Ben de son 4 senedir izmirde bir zeytin kooperatifinden illallah ettim, cebim beş kuruş para görmediği gibi daha da zarar yazdı. Şimdiki aklım olsa koopa yaptıracağım parayla küçük de olsa kendime ait yatırımlar yapardım. Size de aile boyu bu maceraları atlatmış biri olarak önerebileceğim tek şey her yatırımınızı öncelikli olarak bireysel yapmanız...


  • apocalipy  (24.02.23 17:47:23) 
200 m2 alan çok ufak ileride pisman olursunuz. İleride agaç dikerim bahçe yaparım diyorsanız min 500 m2 olmalı


  • limonlu eksi  (24.02.23 18:43:35) 
Böyle yerler uzaktan bana kümes, içindekiler de toprağı eşeleyen tavuklar gibi görünüyor uzaktan. Yatırım olarak en baştan girip 1. dalgada satarsınız karlı olabilir, çünkü yıkım kararı çıktıktan sonra satmak zor olur.


  • baba553  (24.02.23 21:56:52) 
20 dönümün altındaki tarlalar tapuda ayrılamıyor olması lazım. yani yeriniz belli olacak ama hisseli tapu olacak. bu ileride sıkıntı yaşatabilir. bir de tarlada %5'ine yapı yapabilirsiniz. 10 metreye de anca bi kulube konur.


  • b1020  (24.02.23 22:19:33) 
baba553 yıkılma gibi bir durum söz konusu değil, zira betonarme bir yapı yapılmıyor zaten, tamamiyle sınırları belirlenmiş boş bir araziden bahsediyoruz, sadece çadır veya tiny house yerleştirilmesine izin veriliyor.

apocalipy evet zaten bir tek bu korkutuyor, yoksa lokasyonu ve yanyana parselleri ile sosyal açıdan bir kamp alanı gibi

roket adam. teşekkürler, araştıracağım bu konuyu.
  • mrctrk  (24.02.23 22:31:22) 
Ankara'da bunu hobi bahçesi olarak çok yapan var. Gidin kooperatif yönetimi ile tanışın, eski sattıkları yerlerdeki insanlarla konuşun, eğer gözünüz tutarsa alın. Size ait olacak bölümün etrafı çevrili, elektrik su vb. almış ve kooperatif kayıtlarında da mevcut olacaksa ise, daha sonra satarken diğer üyeler şufa hakkı da kullanamazlar. Yani müstakil parsel gibi olur. Kaç üye ile sınırlı olacak onu falan sorun, mutlaka genel kurullara gidin. Öyle apartman toplantısı gibi gitmesem de olur derseniz kaçıracağınız şeyler olabilir.

Fakat 200m2 arsa bence küçük, en az 500 olmalı. Bir de komşularınız kim olacak o önemli. Mesela siz oraya bir konteyner koyacaksınız, bir bahçe yapacaksınız falan, ama komşunuz hiç dokunmayacak ve ot bürüyecek. Sizin için hoş olmaz. Ayrıca bu tür kooperatifler yapı kooperatifi olmalarına rağmen, bina yapmadıkları için (sadece parselasyon yapıyorlar) bir riskiniz olmaz.
  • malheiros  (25.02.23 09:22:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.