[]

Kanada okulları hk. (college)

çok özet bir soru soracağım;

6.5 ielts gereklilik isteyen okullardan kabul mektubu almamız için önce mutlaka ielts 6.5 beyan etmemiz gerekiyor mu? yoksa önce kabul mektubunu alıp, vize işlerini halledip daha sonra okula gelirken ve kaydı tamamlarken 6.5 ielts beyan etme gibi bir opsiyonumuz var mı?

vize süreci 10 hafta sürüyor, öncesi sonrası falan derken bi 3-4 ay önceden başvurmuş olmak en iyisi (en kötü senaryoda. normalde 5-6 al olmalı bence). ielts puanını denkleştirene kadar 3-4 ay harcasak, bir anda 1 yıllık bir periyoda girmiş ve bir çok kayıt dönemini kaçırmış oluyoruz. iş 1.5 seneye kadar bile uzayabilir.

o yüzden soruyorum aslında.
ielts 2 aylık 3 aylık çalışmayla kesin alınır da, önden kabul mektubu alıp vize işini aradan çıkarmanın yolu var mıdır? bilginiz var mı?

 
Basvurmak istedigin okulun bolumun web sitesinde vardir bu bilgiler. Okula mail atarsan ertesi gune cevap alirsin.

Is bulduran, para kazandiran, populer programlarin hepsi dil sarti ister. Dil sinavi sonucunu, test merkezinin okula gondermesini isterler. Senin elinde getirecegin belgeyi kabul etmezler. Alternatif olarak, 3 yil %100 Ingilizce egitim veren bir okulda okudugunu kanitlarsan dil sinavindan muaf olabilirsin. Bazi okullar case by case degerlendirme yaparlar. Ozel durumunu mail atip sorabilirsin.

Yalniz dedigim gibi iyi okullara mail atip IELTS olmadan kabul alabilir miyim diye sorarsan , cevap bellidir.

Bu arada akredite olmayan, bir sey ogretmeyen okullar da var bunlari secersen zamanini bosuna harcamis olursun. Dikkatli ol. Asagiya link biraktim. Buralarda Ielts 5 bile kabul edilebilir.

www.youtube.com
  • thetruenorthstrongandfree  (24.02.23 02:17:03) 
ielts yerine duolingo vs. kabul eden college'ler var o mümkün mü bir bak.

Dil puanı olmayan vb. kişilere "conditional offer" verilir genelde. Fakat bu şartı tamamlamadan LoA denen (Letter of Acceptance) mektup verilmez ki bu vize başvurun için lazım. Yani dili halletmeden vizeye başvuramazsın çünkü okula henüz kabul edilmedin. Ama yer kapmak için başvuruyu önce yapıp conditional offer alabilirsin çoğu yerden.

Sonrasında kalmak istiyorsan "designated learning institution" listesine bak, orada var mı kontrol et. Post graduate work permit için bu lazım.

(biz başvurduk, vize geç çıktı ~4 küsur ayda, vizeyi bastırdık ama gitmedik. Ertelemedik de. Başka ülke düşünüyoruz.)

Kanada'daki okullar hemen cevap vermiyor hatta bazen hiç vermiyorlar :D Danışman ile çalışınca onlara hemen döndüler. İngiltere'deki okulların disiplini bunlarda yokmuş baya gevşekler.
  • nhk ni youkosu  (24.02.23 02:38:58 ~ 02:39:42) 
basvurulara bakanlar genelde pek yardimsever arkadaslar degildir, zorla calisan tipler. listeye bakarlar, butun dokumanlar eksiksiz degilse direk elenirsin, ilk etabi gecemezsin. o yuzden IELTS istiyorsa ve gondermezsen isin zor, bence vakit kaybi olur.
\okuldan kabul gelmeden de vize vermezler kolay kolay.

eger hemen cikmam lazim, IELTS ile simdi ugramam diyorsan tavsiyem universite bunyesindeki dil okullari, dil okuluna diye gelip, IELTS'i kanada'da halledip sonra kaydi degistirmek. Yeni kabul kagidini alip iceriden tekrar ogrenci vizesine basvurup vizeyi uzatarak devam etmek. Ben oyle yapmistim seneler once.
  • cooperr  (24.02.23 04:55:43) 
@cooper,

anladım. bu arada eşimle gidicem. ilk 4-5 ay bana çalışma izni olması gerekmiyor (eşim okuyacak). bu yöntem daha makul gibi geliyor bana da. haziran gibi okulun dil okuluna başlayıp eylülde veya aralıkta college'a döndürmek vs.
  • tchuck  (24.02.23 15:11:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.