[]

Hakaret eden birine dava açmak

Herkese selam, üniversitede sınıfımda bana mobbing yapan biri var maalesef. Benim hakkımda ciddi iftiralarda bulunuyor ve sürekli uğraşıyor. En son iftiranın dozunu arttırıp sahte instagram hesabı açarak tanıdığım kişilere benimle ilgili iftira içeren mesajlar atmış. Ben de bu sahte hesaba mesaj attığımda bana da hakaret etti “ezik ve özgüvensiz “ yazdı. İftira ve hakaret davası açacağımı söyleyince hesabını sildi. Sahte hesap olduğu için dava açsam kim olduğu bulunur mu? Ezik be özgüvensiz hakaret sayılır mı? Bilenler aydınlatabilirse çok sevinirim.




 
Hukukla alakam yok baştan söyleyeyim, sadece merak edip biraz baktım. "ögüvensiz" kelimesi hakaret sayılmıyor ancak;

" Kötü bir niteliği veya huyu ifade eden sözler, somut bir fiil veya olguyla irtibatlandırılmadıkları halde, yine de hakaret suçunu oluştururlar"

bu hükme bakınca " ezik " kelimesi hakaret kabul edilebilir. Şahidiniz, deliliniz vs varsa hesabı silmeleri de bir şey ifade etmez. Gerçekten canınızı yaktılarsa bir avukata gidin. Ayrıca dava açmanın yanında dekanlığa dilekçe ile şikayette de bulunabilirsiniz.

Konudan bağımsız hangi bölümde okuyorsunuz gerçekten merak ettim. Nasıl bir üniversite ortamı orası?

edit : yök disiplin yönetmeliğinde şöyle bir madde var:

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

MADDE 6 - a) (Değişik:RG-23/12/2016-29927) Öğrenme ve öğretme hürriyetini engelleyici veya yükseköğretim kurumlarının işleyiş ve huzurunu bozucu eylemlerde bulunmak,

MADDE 6 - ç) Yükseköğretim kurumunda kişilerin şeref ve haysiyetini zedeleyen sözlü veya yazılı eylemlerde bulunmak,

bu iki madde de "Yükseköğretim kurumundan bir haftadan bir aya kadar uzaklaştırma cezasını gerektiren disiplin suçları" katagorisine giriyormuş.

Dava açmaktan daha etkili bir yol olur diye düşünüyorum. Hakaret cezasında uzlaştırmaya gidip bir miktar para + holosko ile durum kapatılır. zengin biriyse dava canını pek acıtmaz ama okuldan alacağı uzaklaştırma canını daha çok yakar diye düşünüyorum.
  • srjkvon  (23.02.23 16:31:04) 
bu arada fakültede olduğunuzu varsayarak dekanlığa dilekçe vermenizi söyledim. Farklı bir birimdeyseniz ilgili birime, ilgili maddeleri ve delilleri ekleyerek dilekçenizi iletin.

Soruşturma açmaya yetkili amirler

MADDE 12 – (1) Disiplin soruşturması açmaya yetkili amirler şunlardır;

a) Fakülte öğrencilerinin işlemiş oldukları disiplin suçlarından dolayı dekan,

b) Enstitü öğrencilerinin işlemiş oldukları disiplin suçlarından dolayı enstitü müdürü,

c) Yüksekokul ve meslek yüksekokulu öğrencilerinin işlemiş oldukları disiplin suçlarından dolayı müdür,

ç) Konservatuvar öğrencilerinin işlemiş oldukları disiplin suçlarından dolayı konservatuvar müdürü,
  • srjkvon  (23.02.23 16:35:31) 
Ezik ve özgüvensiz sözü hakaret değildir.


  • adwokat  (23.02.23 16:44:55) 
haber vererek yanlış yapmışsın. ben olsam ayrıca konuyu ilerletip hakaret etmesini sağlardım ve benim hiçbir şey yapmayacağımı sanarken de şikayetçi olurdum. mesaj attığı kişilerden de mesaj kayıtlarını da alır, dosyaya eklerdim.


  • deartheodosia  (23.02.23 17:01:06) 
Benim hakkımda tanıdığıma attığı mesajın ssi + ezik özgüvensiz yazdığı mesajın ssi ile dava açamaz mıyım?


  • Nohutdurumu  (23.02.23 17:03:45) 
yazmışlar zaten, önce bi fakülteye şikayet et. sonra kanıt topla. devam ederse -ki uzun zamandır ediyormuş, biraz dürtükle, şiddeti arttırsın, hepsini kaydet ve resmi olarak da şikayetçi ol. şu an elindekilerden bi şey çıkmaz gibi.

ayrıca neden sana takmış bu? geçmişinizde bir şey mi var? böyle davranan birinin de çok açığı vardır, onları bul. tüm bunlar seni de mental olarak da yoracak.

direkt üniversiteye şikayet ederek başlayabilirsin.
  • deartheodosia  (23.02.23 17:19:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.