[]

kedilerde dis ameliyati

selamlar, bugün kedimin haftaya dislerinden büyük bir ameliyat olacagini ögrendim. cok moralim bozuk. henüz iki yasinda, dislerinde iltihap vardi, bir ay ilac kullandik, biraz düzelme olsa da genel olarak hala sorunlu disleri var. o nedenle doktor önce röntgen cekip ne oldugunu tespit edecek sonra duruma göre ya sadece sorunlu olanlari, ki cok ilerlemedigi icin böyle olacagini umuyorum, ya da bir ihtimal tüm dislerini cekecek.
onun anlattigina göre iltihap ve agri olacagina ve gittikce ilerleyecegine, cekip iyi hissetmesi daha önemli dedi. kediler hic dis olmadiginda bile rahat yerler, sorun yasamaz dedi. kabul ettim el mahkum.

bu sürecten gecmis arkadaslara, öncelikle ameliyat ve iyilesme sürecini sormak istiyorum nasil gecti, cok zor oldu mi dikislerin iyilesmesi. veteriner hemen aksamina yemek yiyebilir dedi.
bir de dissiz kedisi olanlar hep yas mama mi veriyor, sorun sikinti yasiyorlar mi onu sormak istiyorum.

cok tesekkür ederim.

edit: bir ek sorum daha var. evde iki kedim var ve bu zamana kdr gayet iyi anlasiyorlardi. ameliyat olacak kediyi bugun veterinere götürdüm. ve ilk kez iki kedimiz ayri kaldi. veterinerdeki kedi kan testi oldu ve eve geldik. su anda evde kalan kedi deli gibi davraniyor. asla kediyi yanina yaklastirmiyor, tisliyor ve biraz önce saldirdi, odalari ayirmak zorunda kaldim. veterinerdeki zaten kendi korktu orada, travma olacak hayvanda, bir de evde böyle simdi :( evdeki kedi cevrede digeri yokken de sürekli hirlama ve guruldama halinda, asiri sinirli mutsuz muhtemelen korkuyor, veteriner ya da kan kokusunu almis olabilir. ya da bu kediyi tamamen yabanci bir kedi mi sandi ne oldu hic bilmiyorum. ne yapacagimi da sasirdim. ayri mi tutayim, düzelir di mi? simdi böyleyse ameliyattan sonra ne olacak :(

 
instagram.com

Hoca dis uzmani. aklinizda olsun, ben olsam hocaya gotururum acikcasi.
  • oscar  (23.02.23 13:01:44) 
Bir arkadaşımın orta yaşlı ve dişsiz kedisi gayet rahat kuru mama yiyor, küçük taneli mama almayı tercih ediyorlar ama çok fark edeceğini sanmıyorum. Dişindeki ağrı sızı da geçtiği için hayvan rahatladı. İltihabı kurutamıyorlarsa, dişi kurtaramayacaklarsa çekilsin tabii, kediniz daha mutlu olur.

Ek soruya cevap: Düzelir ama siz yine de evde kalan kedi sakinleşene kadar ayrı tutun. Ameliyattan sonra da aynı şekilde başta ayrı tutarsınız, hem ameliyattan çıkan kedi anesteziyi atıp iyice kendine gelene kadar rahat eder.
  • kobuzchu kiz  (23.02.23 13:56:07) 
cok gecmis olsun. dis icin bir cevabim yok acikcasi.
diger soru icin de bizim de kedilerimiz oyleydi. 1-2 gun veterinere gidene evde kalan surekli tislar, dovmeye calisirdi :D sanirim koku degisiyor, baska kedilerin kokusu siniyor bir sekilde farkli bir kedi gibi algiliyorlardi birbirlerini. duzelir yani merak etmeyin.

  • 65 derece  (23.02.23 15:33:53) 
cok sag olun icim rahatladi.

ek konu, cok kötü durumda cünkü diger kedi asla hasta olani rahat birakmiyor, birkac gün demek bekleyecegim. üzdü böyle olmalari.

Ameliyatlar anladigim kadariyla veterinerin de dedigi gibi gerekli. ama cabuk atlatiliyor ve sonrasinda agrisiz ve daha mutlu oluyorsa artik hizlica iyilesmesini umacagiz.

tekrar tesekkür edeirm cevaplar icin.
  • kaputt  (23.02.23 18:26:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.