[]

ankara'da nerelerde oturulur?

merhaba,

eşimle birlikte ankara'ya taşınma kararı aldık.

merkezin dışına çıkmak ya da toplu taşımadan uzaklaşmak istemiyoruz çünkü aracımız yok.

vakti zamanında kuzenim çayyolu'nda otururdu. ankara'ya dair tek bilgim maalesef bu :)

kira olarak çift haneli bir TL değeri görmek istemiyoruz. kabaca sahibinden.com üzerinden bir filtre yaptığımda 400+ daire gösteriyor bu şekilde sadece "çankaya" bölgesinde. ama nedir ne değildir fikrim yok...

mahalleleri nedir ne değildir hiç bilmiyorum... belki amme hizmeti kabul edilebilir ama "mahalle" olarak sizden şu şu şu diye bilgi alırsam, çok daha iyi olabilir :)

teşekkür ederim..

 
doğru karar, özellikle bir de istanbuldan taşınıyorsanız süper bir karar.
Çankaya birlik, gop, kırkkonaklar bölgelerine bakınız.
Ayrancı, kavaklıdere, büyükesat taraflarında 8-10 k arası yerler var. binalar biraz eski ama var. bunların güzel yanı şömineli falan yakalabilirsiniz.
kesinlikle tavsiyem olmazsa olmaz, merkezi sistem seçmemeniz, şuan 1.500-3.000 arası aidat ödeniyor ankarada merkezi sistem ve apartman görevlisi olan binalarda. otomatik çift haneleri görürsünüz bu sayede.
mümkün mertebe kombili yer bakıp kendi ısınmanızı üstlenmeniz akıllıca olacaktır.

eyyorlamam bukadar.
  • erty_ksk  (23.02.23 09:46:37 ~ 09:49:20) 
ÇAyyolu'nda araçsızlık biraz zor açıkçası, evet market çok, toplu taşıma nispeten yakınlarında olursanız var (metro) ama ev alışverişi için bile markete araçla gitmek gerekebiliyor. Öyle çok yürüme mesafesinden halledeilebilecek nitelikte değil.

Araç olmayacaksa eskiden oturduğum Bahçelievleri öneririm herşey ayak altında araç derdi ve ihtiyacı yok.
  • FAtE  (23.02.23 09:52:28) 
@erty_ksk:

istanbul'dan taşınıyoruz evet. malum depremden ötürü...

eşim 1999 depremzedesi. halihazırda aktif bir anksiyetesi varken, şu an geri dönülemez bir noktaya ulaştı. bu yüzden, düşünebilecek ya da kriter koyup "ay burası olmaz, of şurası olmaz" diyemiyoruz. tabii ki en azından merkez olması, oraya buraya bir şekilde gidilebilmesi mühim olacak.

tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
  • hooiken  (23.02.23 09:55:35) 
cankaya ankara'nin en buyuk ilcelerinden biri, belki ne isle mesgul oldugunuzu yazarsaniz, mesela avukatsinizdir adliyeye ulasim rahat olsun istersiniz gibi gibi, daha cok yardimci olunabilir. ancak cankaya'da cok abuk bir yerde oturmuyorsaniz genellikle her mahallede her sey var, illa ki bir dolmus otobus gecer, esat/tunali/gop gayet guzel yerler. Ama mesela sinemaya gitmek isterseniz ya da iyi bir spor salonuna gitmek isterseniz ya da cocuk varsa arac gerekecektir diye dusunuyorum. cayyolu ile ilgili tespite katiliyorum, bahceli, esat, kavaklidere, gop, bahceli gibi yerlerde market vs yurume mesafesinde olur.
bir de nasil bir yasama alistiginiz da onemli, ben mesela kavaklidere'de buyudum, o nedenle cayyolu bana 'soguk' gelir, haftasonu direk evden cikip istedigim yere yuruyememek garip geliyor ve hic alismadigim bir duzen var ama cayyolu'nda buyuyen arkadaslarim icin de bizim oralar cok dipdibe ve rahatsiz geliyor. kavaklidere taraflarinda apartmanlar daha dipdibe oluyor, acik alan daha az ama parklari da vardir elbette.

  • kassiopeia  (23.02.23 09:58:43 ~ 10:02:21) 
Muhiti seçince arabasız yaşam ile alakalı ekstra duyuru açanızı öneririm. Çünkü ankarada arabasız yaşayamayacağınız bir çok konum var. Güncel durumu bilmiyorum ama köpeklerden illallah edebilirsiniz eğer çayyoluna vs taşınırsanız.


  • zimbirik  (23.02.23 10:08:30) 
@FAtE:

Bahçelievler'in hangi mahallesidir peki bahsettiğiniz bu durum?

Çayyolu tarafında, Arcadium'du sanırım. Onun oralar çok güzel ama pahalıdır diye düşünüyorum. Onun harici, metroya yakın olsa da pek girişmemek mi lazım?
  • hooiken  (23.02.23 10:09:46) 
@kassiopeia:

Çok güzel bir yere değindiniz, teşekkür ederim. Bahsetmemişim.

Dijital pazarlama uzmanıyım ben. Eşim de dövme sanatçısı. Halihazırda kendisinin istanbul'da bir stüdyosu var, ankara'da geçici olarak bir stüdyoya kapı kapı dolaşıp girebilir diye düşünüyorum elbet.

Ben de, halihazırdaki şirketimle konuşup uzaktan çalışmaya dönmeyi teklif edeceğim. Olmazsa, bir yandan ankara'da başvuru da yapıyorum. O da olmazsa, iş ayırt etmem bir yere girer paramı kazanırım durumundayım.

Söylediğiniz yerlere bakacağım. Nokta atışı mahalle tavsiyeniz olur mudur peki?
  • hooiken  (23.02.23 10:11:42) 
@hooiken

aracsizlik biraz sorun yaratiyor. elbette kiralayacaginiz icin sonradan tasinabilirsiniz, icinde omur boyu yasamak zorunda degilsiniz ama mesela esiniz kavaklidere'de dovme studyosunda basladi ya da bir studyo acti diyelim, cayyolu guzel yer dersiniz ama arac olmadan ise gidip gelmek esinizi mahveder. ne yazik ki, istanbul gibi degil ankara'nin ulasimi. ben ankara'da araba ihtiyacinin istanbul'dan daha fazla olduguna inaniyorum. bunun nedeni de kizilay'in tum ulasimlarin birlestigi yer gibi olmasi ve mesela kavaklidere'den cayyoluna gitmek icin, saatbasi olan otobusler vardi sanirim, onlarin disinda illa ki kizilay'a inmek gerekiyor, epeydir orada yasamadigim icin degisti mi bilemem ama kizilay'i ulasimlarin kesistigi yer olarak dusunun.
aksine istanbul'da bir yerden bambaska bir yere direk ulasim daha fazla, o acidan ankara'da arac ihtiyaci daha fazla.

bence, ama tamamen benim kendi yasam deneyimim, emek/bahceli ve kavaklidere daha ortada yerler oldugu icin daha rahat olabilir diye dusunuyorum. ama mesela iyi bir spor salonu kavaklidere'de arabasiz mumkun degil ya da uzun zaman alir gidip gelmek, ya da mesela sinemaya gitmek istediniz diyelim o da zaman alacaktir. ha hic mi mumkun degil, elbette mumkun, ben de senelerce arabasiz yasadim, milyonlarca insan var araba olmadan yasayan.
gop biraz daha yukarda kaliyor, kendi adima ilk etapta tavsiye etmem.
  • kassiopeia  (23.02.23 10:32:08 ~ 10:34:14) 
ankara'da arabasız da yaşanır. yaşayan bir sürü tanıdığım da var.

ben de balgat, öveçler, emek, ayrancı falan olabilir. belki esat da eklenir.

ama evler eski olur genelde.
  • jelly bear  (23.02.23 10:59:40) 
hocam nokta atışı söylüyorum aracınız olmadığı için, evler eski 30+ daireler genelde 3+1 ve ağırlıklı olarak merkezi ısıtma, kiralar 6-7 bin civarlarındaydı en son

ayrancı taraflarına: remzi oguz arık mah., aziziye mah., güvenevler mah.
  • mirty  (23.02.23 11:10:12) 
arabasız olduğunuz için bahçelievler, emek, barbaros, güvenevler, aşağı ayrancı mahallelerini öneriyorum. ortalama üstü dövme stüdyoları da ağırlıklı olarak bahçeli-tunalı taraflarında çünkü.


  • aincrad  (23.02.23 11:29:27) 
çetin emeç bulvarı civarı (balgat, sokullu, öveçler, dikmen vb), ayrancı veya tunalı civarına bakmanızı öneririm. bu lokasyonlar hem merkezi ve tek vesaitle kızılay'a ulaşırsınız hem de araca ihtiyaç duymazsınız.
bir alternatif de cinnah bulvarının üst tarafları yani yıldızevler, birlik mahallesi civarları iyi olabilir sizin için. tek vesaitle hem tunalı tarafına hem de kızılaya inebilirsiniz o taraflardan. etrafında park bahçe de çok oluyor bu söylediğim lokasyonlarda.
diyeceğim şu; herhangi bir lokasyon alıp kızılaya gidiş yoluna bakın. arada kalan lokasyonlar da sizin için uygun olacaktır. ankaranın toplu ulaşım mantığı o çünkü, önce kızılay, sonra diğer lokasyonlara ulaşılabiliyor.
çayyolu - ümitköy-kızılay arası hep bakanlıklar ve avm ler var. arabasız bişeyler yapmak bu lokasyonlarda zor. Bağlıca da mesela son zamanlarda gelişen bir muhit oldu. ama yine zor olur sizin için.
  • sirkelimon  (23.02.23 11:47:41) 
Geçen haftasonu arkadaşta kaldım Ankara'da. Emek 8. cadde civarında oturuyor, lokasyon baya merkezi aşti'ye yürüme mesafesi tüm toplu taşımalara yakın. Sıfır, 2+1 arakat daireye 6500 lira kira veriyordu yanlış hatırlamıyorsam. Eski kiracı da değil son bir iki ayda çıktı kiraya. İzmir'deki kiralarla kıyaslayınca bu kadar merkezi yer için çok iyi geldi mesela.

Semt de genel olarak baya nezih bi yer gibi geldi. Sokaklar dar değil, binalar genelde eski mahalle havasında ama arada yeni binalar da var. Ankaraya taşınma durumum olsa orayı düşünürdüm ben baya hoşuma gitti.
  • nundu  (23.02.23 12:34:43 ~ 12:37:11) 
emek özellikle 8. cadde derim ben de. çocukluğum da dahil 30 yıl geçirdim bu semtte. yok yok burada. ulaşım metro dibinde. havaalanı otobüsleri zaten aştiden kalkıyor. kızılay 15 dk metroyla. hastanelere de yakın zaten.


  • tolgan  (23.02.23 14:38:51) 
2 ay önceye kadar anıttepedeydim, şimdi bahçelievlerdeyim, tavsiye ederim. anıttepe, mebusevleri, bahçelievler, yukarı bahçelievler, emek civarları tavsiyemdir.


  • amour fou  (23.02.23 14:51:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.