[]

eurobond fonu

eurobond fonu aldım bir ay önce, gıdım gıdım düşüyor her gün. dolar fiyatı sabit ama bu fonun değeri niye düşüyor?




 
Eurobond fonu almak eurobonddan daha avantajlı.

Neden ?

Gelin hesaplayalım tek tek.

1. Bugün 100bin lira paranız var diyelim Eurobond almanız için dolar alacaksınız. Spread alış yönünde %1.5-2 yukarıda.

2. Bondu alış için emir girdiniz diyelim sizin girdiğiniz emir fona göre her zaman yukarıda kalır fon toplu alış yaptığı için daha uygun fiyattan alış yapar ortalama %1-2 de burada.

3. Vadesinden önce Satış yaptınız diyelim kazançtan gelir vergisi ödemek zorundasınız.fonda böyle bi dert yok.

4. Vade doldu sattınız diyelim %1 asagida spreadden satacaksınız.

5. Kupon geliriniz matrah üstü olursa vergi ödersiniz fonda bu yok.

%5 kafadan geride başladınız. Ya benim elimde toplu dolar var zaten derseniz 1. Madde silinir e ben gelen doları da dolar olarak harcayacağım o kadar önemli değil derseniz 3 de gider. Benim derdim pasif gelir yaratmak aydan aya kuponlarla harcamalarımı finanse edeceğim derseniz bi şey diyemem.

Her türlü fon avantajlıdır. Fonları sevmesem de Eurobond için gerçekler bunlar.
  • Mcfly  (23.02.23 14:40:53) 
Bu arada stopaj bunların yanında devede kulak.


  • Mcfly  (23.02.23 14:42:41) 
@anlatamiyorum.

1. Ve 5. Madden tamamen birbirine ters ek olarak belirttiğim hareket zaten işlem saati dışında oldu.

2. soru sahibi eurobond mu alayım dolarda mı dursun diye sormamış farkettiyseniz alakasız cevap. Eurobond alınca da değeri düşecek.

4. Takdir değil matematik var acın excelde hesaplayın hangisi mantıklı.

Belirtmeyi unuttuğum başka bir konu. Özel şirket tahvilleri. Bu şirketlerin tahvilleri devlete göre daha cazip olabiliyor. Örneğin isbankasi. Siz bunları almak için bireysel olarak 200bin dolarınız olmalı minimum. Ancak fonlarda bu şart yok.
  • Mcfly  (23.02.23 17:22:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.