[]

çok iyi bir turkish business life domainim var ne yapmalı ?

baya iyi. türkiye'nin önde gelen marketingcilerinden birindeydi bu domain sonra bana dedi ki ya benim sistem çöktü domain süresi bittiğinde hemen sen al domain'i senin olsun. hediye gibi.

cidden güzel domain. hemen aldım.

tam bir 'turkish business news' alan adı. on numara online dergi, haber sitesi falan olur.

ama bunu nasıl satmalıyım bilmiyorum?

bir website şablonu yapıp kendim rutin haber mi koyayım? direk medya gruplarına böyle bir domainim var ilgilenir misiniz mi diyeyim?

nasıl gitmeli?

domain'i söyleyemem maalesef ama baya iyi.

 
Abi sana altın değerinde iki önerim olacak, normalde bu bilgileri parayla veririm ama sana bedava:

Ben bunu kullanırım ki diyorsan kendin kullan; yok kullanmam diyorsan sat.
  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (22.02.23 18:12:09) 
aklıma takılan;

madem bu kadar iyi domain'di, düşer düşmez ona backorder veren en az 50 kişi olur. domain düştü, yenileme periyodu bitti, boşa düştü sonra siz aldınız....

sandığınız kadar iyi olmayabilir. ha jenerik bir domainse (haber.com vs. gibi) bir index koyup iletisim bilgilerinizi yazın, gelip sizi bulurlar.

r10.net'te baya bir domain alınıp satılıyor, oradaki domain alış satış başlığına da bi göz atın, fikir verir en azından.

paran varsa kendi projeni yapman en iyisi.
  • brkylmz  (22.02.23 19:23:58 ~ 19:24:29) 
@brkylmz

yani iyi ama 'turkishnews' gibi bir şey değil zaten adam hediye etti resmen kendi kuracaktı aslında dergi gibi bir şey ama vazgeçti bana verdi.

sen söyleyince fark ettimde sanırım domain bilgilerini saklamışım. onları açayım bari neden sakladıysam.

ilk başta akla gelmeyen ama duyunca ne güzel ya diyebileceğin bir ad, dentistanbul gibi :)
  • duyurukullanıcısı  (22.02.23 19:30:06) 
'projelik domain'ler içerikle anlam kazanıyor hocam biraz. dediğim gibi jenerik bir domain tek başına bir değer oluşturuyor fakat güzel isimli fakat jenerik olmayan domainler içeriği iyiyse iyi oluyor.

aklıma 3-4 sene önce plak . com sahibiyle yaptığım görüşme geldi :D bak o domain iyiydi, istediği ücret de çok fazla değildi ama o an müsait değildim. son sahibi 22bin dolardan listeledi ama yıllardır öylece duruyor. satamadı.
  • brkylmz  (22.02.23 19:46:03 ~ 19:46:37) 
@brkylmz
bende musicell.com' u kovalıyorum ama 10.000usd

  • duyurukullanıcısı  (22.02.23 19:48:33) 
ya hocam istiyorlar da alan var mı o önemli. yoksa 100bin dolar da ister. boş.

2-3 ay önce bir proje için (espor sitesi) bi domain sahibiyle görüştüm sanırım kuruyemişçiydi kendisi (sektöre ancak bu kadar uzak olabilir insan çünkü). 100 dolar etmeyecek domain için 120bin dolar istedi, ağzımı bozmamak için bitirdim hemen konuşmayı. velhasılı insanlar isterler ama kaça satıldığı önemli :)
  • brkylmz  (22.02.23 19:53:36) 
bu domain fiyati da "gs/fb" plakali pert araca milyon dolar istemek gibi birsey.
fiyati karsi tarafin istegi belirliyor, ne tutarsa artik.

  • cooperr  (22.02.23 20:09:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.