[]

En üst katların üzerindeki kat betonu...

Diğer ara katlardaki betonlardan daha mı ince yapılıyor?

Az önce çatıya çıkan aralıktan betonun kesitine dikkat ettim, 10 cm var yok.

Yani mantık olarak da diğer ara katlar gibi üzerine yük binmeyeceği için ince yapılması normal gibi geldi ama genel olarak inşaat işlerinde böyle bi uygulama var mı merak ettim.

 
Olabilir. 10cm kalınlığında döşeme de olur. Kolonlar da alt katlarda kesit alanları büyükken, yukarıda küçülebilir. Fakat pratikte eğer çok büyük beton-demir tasarrufu olmayacaksa bunlar da yapılmaz, çünkü bir kattan sonra kalıpların tekrar değiştirilmesi gerekir ve bu yapılırken hatalar ortaya çıkabilir veya malzeme sök-ayarla-tak sırasında ziyan olabilir. Eskiden düz kalıp-ahşap iskele ile yapılırken, şimdi endüstriyel kalıp-iskele-plywood ile yapılıyor ve böyle cm'lik oynamalarla uğraşmıyorlar.


  • malheiros  (22.02.23 21:31:29 ~ 21:32:01) 
Valla ben demin buna güvenip otelin en üst katında kalmaya karar verdim:/ inşallah öyledir.
Öyle olmasa bile mantıken diğer katların yükü binmeyecek tek kat üstünüze çökecek.
Şimdi düşündüm de pek soruya cevap olmadı:/
  • Amaranta ursula  (22.02.23 21:35:44 ~ 21:39:01) 
genelde zemin kata kadar daha kalın kolon
üst katlar standart gider

en üst katı önemsemiyebilirler yazdığın gibi sadece kendisini ve çatı yükünü taşıyor
  • bir soru sorcam  (22.02.23 22:10:40) 
Evet, bir çok projede en üst katın tablasını daha ince yapıyoruz. Çünkü hiç bir taşıyıcılığı yok artık.


  • John Bloor  (23.02.23 11:41:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.