[]

iş dünyası - garip bir durum

danışmanlık verdiğim bir firma var adamlar 2 aylık paramı vermedi. dedim neden vermiyorsunuz dediler paramız yok, nasıl yok falan biraz konuştuk tamam anlaşılabilir dedim bende biraz sabredeyim.

bu arada adamların en core işini ben yapıyorum.

geçen haftalarda bir mail geldi, biri bana firmanın projesini gönderdi bunu nasıl yapalım dedi. tabi hemen anladım ki başkalarına ödemeler gidiyor ama bana gelmiyor

adam bana gelen mailden habersiz beni aradı, planlamayı falan anlatıyor ben işi ödemeye getirdim, dedi durumları biliyorsun, ee dedim şu kişi bana mail attı demekki ödemesini yapmışsınız, kem küm dedi vs vs. bende dedim ödeme yapana kadar ben offline'ım.

neyse haliyle bu arkadaşların tüm işleri duraksadı tabi ama şimdi bir toplantı ayarladılar türkiye'nin en büyük firmasının ceo'su ile ilk zoom görüşmesi. beni de davet etmişler görüşmeye. adam firmayı deneyecek vs.

şimdi katılsam mı? katılmasam mı? bilmiyorum.

katılsam bak işte dk biz seni kimlerle tanıştırıyoruz bu ödeme işlerini ertele falan gibi bir duruma getirecek

katılmasam adam beni görmeyecek, ha görse ne olacak sanki kızına mı alacak elbette hayır ama işte sonuçta bir opportunity.

siz olsanız ne yapardınız?

 
katılmazdım. dolaylı olarak senin sayende iş bağlayacaklar belki yine ama sen elin boş döneceksin.


  • since1907  (22.02.23 17:55:18) 
Bu gorusme olumlu gecerse odeyecegiz falan mi diyorlar yoksa komple salaga yatip seni kullanabildikleri kadar kullanip birini bulunca da yol vermeyi mi dusunuyorlar?

Gercekten durumlar kotuyse katilinabilir. Niyetleri onemli.
  • brkylmz  (22.02.23 17:56:55) 
yani gorusme olumlu gecse bile 4 toplantı daha yapılır o da en az 2 ay.
adam benim ne kadar işkolik olduğumu ve bu tür kişilerle tanışmak istediğimi biliyor o sebeple bu durumu sonuna kadar kullanır.
diyelim ki ilk 2 toplantıya katıldım sonra katılmadım, başladığın işi niye yarım bırakıyorsun falan der bana vicdan yaptırır kullanamayacağı psikolojik silah yok yani.
  • duyurukullanıcısı  (22.02.23 18:02:07) 
katılmam. bir daha hiçbir işlerine de yardımcı olmam. parayı aldıktan sonra başka şekilde de çalışmam. ücretlendirme vadeye göre olur,


  • sert siyah krom  (22.02.23 18:05:45) 
@stirling
özel konuları dışarıya açmam baboli ne olursa olsun, etik değil.

  • duyurukullanıcısı  (22.02.23 19:02:23) 
Katıl ama pokerface dur, her an birşey yumurtlayacakmış gibi dur. Hatta nazlan.kaşlarını kaldırarak konuş, bu işi benden iyi yapan yok minvalinde beden dilinii konuştur.


  • love and trust  (22.02.23 19:26:55) 
toplantıya katılıp bana bile ödeme yapılmıyor denir mi hocam allansen :D

ben olsam katılırdım ama para almayacağımı bilerek katılırdım. çizerdim alacağımın üstünü. evet biraz enayilik var bende.
  • brkylmz  (22.02.23 19:27:21) 
ödeme gelirse katılırım yaz


  • bir soru sorcam  (22.02.23 19:53:28) 
birçok insan birçok şeyi kendi lehine yoruyor. tek dertleri kendi çıkarları. sen de bunu yap. onlar bunu yapıyor çünkü. eğer ceo ile tanışmak senin yararına olacaksa katıl. network'ünü geliştir. daha sonra yine ödemeni iste. "bak biz seni kimlerle tanıştırdık" derlerse "arkadaşlar bu iş profesyonel bir iş. zaman ayırıyorum ve ödeme almam lazım. ben böyle önemli bir toplatıda sizi yüzüstü bırakmak istemedim. eğer gelmeseydim zor duruma düşersiniz" gibi bir şeyler söyle. aslında katılma sebebin ceo ile tanışmak olmasına rağmen sanki onları düşündüğün için katılmışsın gibi satabilirsin durumu. bir noktada da doğru aslında. hem network yaparsın hem bir şans verirsin. ayrıca bu işi para için yapıyorsun, network için değil. o yüzden kime tanışırsan tanış ödemeni almak hakkın.


  • hknty  (22.02.23 22:15:33) 
Ben olsam katilirim. Katilmazsaniz zaten pek odeme alacaga benzemiyorsunuz. En kotu doger ceo ile bir tanisikliginiz olur, baglanti her sekil iyidir.


  • oscar  (22.02.23 22:30:32) 
@oscar
ödememi her türlü alırım çünkü firmanın tüm mail hesapları, hostingleri falan bende.

ben sadece firmanın dersini almasını istiyorum. büyük ihtimalle katılmam.
  • duyurukullanıcısı  (22.02.23 22:48:46) 
ne kadar süredir danışmanlık yaptığıma bağlı değişmekle beraber yeni de olsa katılırım.

katılmazsam o saatte ne yapacağım?

idare edin biraz, sabredin ki zaten ikinci cümlenizde belirtmişsiniz. katılın bence. kafanızdaki senaryo kurguları doğru çıkmayabilir.
  • Leonardo~Da~Vinci  (22.02.23 23:05:44) 
abd başkanıyla yüzyüze görüşme ayarlasalar bile katılmazdım.


  • aslindasorunumpsikolojik  (22.02.23 23:11:19) 
Yukarıda yaZdıpıma ek olarak suratlarına tiksintiyle bak.. sizin yapacağınız işi deee, sizi dee…
Der gbi :) sırf eğlenmek için katılırdım.

  • love and trust  (22.02.23 23:56:44) 
katilmam +1


  • cooperr  (23.02.23 00:06:32) 
katilirdim, ama odeme yapana kadar hicbir is yapmazdim.

"işte dk biz seni kimlerle tanıştırıyoruz bu ödeme işlerini ertele"
babasinin hayrina tanistirmiyor sizi ceo ile, once kendi degerinizin farkina varin, kendi emeginizin degerini siz bilin, isi yapabildiginizi ve yapabileceginizi bildigi icin tanistiriyor.
nasil bir is yaptiginiz ve toplanti nasil gelisecek bilemem ama size laf duserse ve mesela ne kadar surede yapilabilir gibisinden, sadece danismanlik verdiginiz firmanin anlayacagi sekilde odemelerin hizina bagli olarak bu surecin aksamayacagini ima edecek bir sey soylerdim. odemelerin rayina girecegine emin olana kadar da yuklu avanslar almadan bu sirkete is yapmayin. once kendi emeginize, kendi isinize saygi duyun.
  • kassiopeia  (23.02.23 03:21:38) 
Katilmadim, yarin ararim ne yaptiniz diye


  • duyurukullanıcısı  (23.02.23 21:24:46) 
eferim, kiyakciligin sonu ayakciliktir..


  • cooperr  (24.02.23 00:25:51) 
bugün arayacağım 4 gibi

konu başlıkları ;

- nasıl geçti toplantı ?
- paramı ne zaman veriyorsunuz ?
- haftaya kadar ödeyin yoksa domain,hosting,mailleri kapatırım.
  • duyurukullanıcısı  (24.02.23 14:06:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.