[]

Ehliyeti arabaya koymak

Her gün araba sürüyorsanız mantıklı mı? Ehliyetiniz yanınızda değilken polis çevirse cezası ne oluyor




 
değil.
ne gerek var? o bir kimlik aynı zamanda. bir çok konuda kapı açar. kaybolması çalınması durumunda başınıza da bir çok iş açar :)
sorun olmuyor artık çevirmelerde ama taşıma zorunluluğun var. tc kimlik numarasından bakıp görüyor her şeyini.
  • erty_ksk  (22.02.23 14:35:26 ~ 14:36:11) 
@erty Yani kendi kimliğim de var o zaman :) ayrıca arabayı patlatırlarsa ehliyetten daha büyük dertlerim olur gibi geliyor. Bunlar bir kenara Cüzdanımı unutmaya meyilim var ondan soruyorum aslında.


  • Biven  (22.02.23 14:38:32) 
Milyonda bir ihtimal ama araba depremde bina altında kalabilir.


  • Cekcekli  (22.02.23 14:44:11) 
zaten "arabayı patlatırlarsa ehliyetten daha büyük dertlerim olur" diye düşünüyor ve cüzdanı ekseriyetle unutuyorsan ehliyetsiz yakalansan da çok da kafanı takacağını sanmıyorum. bence ehliyeti nereye istersen oraya koy. en azından için rahat olur :)


  • prole  (22.02.23 14:55:03) 
Cezası 951 TL (Ehliyetinizin olması ama yanınızda olmamasının cezası)
Cüzdanım hep yanımda, ehliyet de orada olduğu için ben arabada bırakmazdım.

  • michael_knight  (22.02.23 15:00:57) 
Ehliyetim yanimda yokken TC no ile cozuyodum isimi. o kadar da birakmaya gerek duymuyorum cuzdan iyidir. polise gostermekten cok baska yere kimlik yerine kullaniyorum


  • ala09  (22.02.23 15:57:11) 
ehliyet ve tc kimlik karti yeniyse nufus mudurluklerinde birlestirebiliyorsunuz bu arada. hatta siraya girmeden nufus idaresindeki kiosklardan da ayni islemi yapabğilirsiniz. ben birlestirdim ve ehliyet tasimiyorum.

sizin durumunuzda ise ehliyeti arabaya birakmazdim üzerimde dursun (cuzdanda)
  • exlibris  (22.02.23 19:17:06) 
benimki de uzun süredir arabada, vitesin önündeki boşlukta. burada çok sık çevirme olduğu için pratik oluyor. araba kullanırken lazım olan bir şeyi, araba kullanmıyorken taşımak bana mantıksız gelmişti.

bir kere ehliyeti bir sınava girmek için kullanmıştım, pantolonun cebinde kaldığı için ehliyetsiz yakalandım çevirmeye. polise anlattım, ha tamam o zaman kimlik no alayım dedi, oradan sorgulattı, hiçbir şey demedi. bu ceza işi baya standartsızmış o zaman
  • bruges  (22.02.23 20:54:41) 
exlibris +1

ayrıca telefonda bunların resimlerini klasör yaptım illa gerekirse diye
  • bir soru sorcam  (22.02.23 21:58:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.