[]

arabasi oldugu halde kullanmayan var mi?

sahsi degil ailemin araci var ve bana tahsis edilmis gibi bi sey. ama istanbulda ne zaman arabayla ciksam pisman oluyorum. genellikle marmaray kullanan biriyim trafikten nefret ediyorum. cok yakin mesafeler disinda araba kullanmiykrum ama aktif kullanicilar hic toplu tasima kullanmiyor. ne zaman araba yonelsem gozumun onune 1 saat trafikte kitlenecegim geliyor ve vazgeciyorum. aliskanlik mi bu? tren bana konforlu geliyor ruhum mu fakir?




 
İstanbul'da yaşadığım zamanlar, seninle aynı duyguları yaşayıp arabamı satmıştım.
İzmir'e dönünce tekrar aldım.

  • Mirket  (22.02.23 14:22:05) 
Toplu tasima 5dk da bile gidiyor olsa arabayla 1.5 saat trafikte dururum yine Istanbul da toplu tasima diye pazarlanan ucubeye binmem.


  • ThomasJefferson  (22.02.23 14:23:01) 
istanbulda oturuyorum ben de. işe metroyla gidip geliyorum daha kolay ve ev iş yakın. akrabalara çok sık giderim orası uzak otobüs çok dolaşıyor, oraya arabayla gidiyorum. ancak örneğin metrobüs kullanmam gerekse işe gitmek için metrobüse binmem. gideceğim yere göre yani.


  • sert siyah krom  (22.02.23 14:29:44) 
acemi sürücüyken trafikten çekiniyor, her uygun yere park edemiyordum; haliyle bu beni geriyordu ve araç kullanmak istemiyordum. araç kullanmak gözümde büyüdüğü için de "bir savunma mekanizması olarak" araç kullanmamayı tercih ediyordum. şimdi iğne deliğinden bile geçiyor, sıfır park edebiliyorum. çok rahatım, trafikte bile sıfır stres. toplu taşıma adı altında insani olmayan şartlarda yolculuk edeceğime aracımı tercih ediyorum.
yüklü miktarda işletme maliyetine katlandığım aracı kullanmak isterim. kullanmayacaksam neden bir aracım olsun ki.

  • Piyano piyano bacaksız  (22.02.23 14:38:30 ~ 14:43:00) 
pandemi öncesi bu şekildeydim. işe servisle gidip geliyordum. şehirdışına çıkarken otobüs veya uçak. arabayı sadece haftasonu kullanıyordum. pandemi ve sonrası arabayı daha aktif kullanmaya başladım. işe arabayla gidip geliyordum. şehirdışına giderken de arabayla gitmeye başladım.


  • inheritance  (22.02.23 14:39:08) 
Ben de aynı. Ailemin arabası var ama kimse kullanmıyor :D biz metro ve marmaraya yakın oturuyoruz o yuzden bana hem hızlı hem rahat geliyor. Geçen arkadasımın park yeri aradığı süreyle, evden mekana marmarayla varma sürem aynıydı. Ama otobus, minibüs kullanmam gereken bir yerde yaşasaydım araba kullanırdım.


  • jazzabel  (22.02.23 14:49:43) 
jazzabel+1 otobus falan binmem sadece rayli sistem. gittigim yerler de hep narmaray hizasinda. zaten arabayla gitsem buldugum park yeriyle gidecegim yer arasinda en az 1 km oluyor haha


  • ala09  (22.02.23 14:51:52) 
Benim 2 senedir arabam var ama 10.000 e gelmedi hala. Ev iş arası çok yakın ve arabayı sadece avm- market-ev-iş arasında kullanıyorum. Uzak yerlere trafik nedeniyle de vakit kaybı diye gitmiyorum, toplu taşıma da kullanmıyorum. Ama illa gideceksem toplu taşımaya binmemek için arabayı çıkarmayı tercih ederim, toplu taşımayı hiç sevmiyorum çünkü. Havalimanına da arabayla gider arabayı park ederim gerekiyorsa.


  • titanic kemancısı  (22.02.23 14:53:05) 
istte toplu taşıma doğru yerlerdeysen çok iyi. mesela marmaraya yakınsan arabayı çıkarmaman çok mantıklı, gayet doğru bir şey yapıyorsun. boşuna çile çekmeye gerek yok.


  • roket adam  (22.02.23 14:54:15 ~ 14:54:35) 
bu biraz rahatlıkla alakalı bence. hepimiz biliyoruz ki istanbulda bazen park yeri aramakla geçen sürede bazen bir yerden bir yere gidebiliriz. @Piyano piyano bacaksız a kesinlikle katılıyorum. ben de daha aktif araç kullanmaya başladığımdan beri gittiğim yerden nasıl dönerim, kaçta dönerim derdim yok. evet trafik-kalabalık falan ama kafamın rahatlığı benim için daha önemli oluyo. o yüzden gidebildiğim her yere (şehir dışına da dahil) arabayla gitme taraftarıyım. ayrıca araba sürmek çok keyifli :D


  • chanandler bong  (22.02.23 14:58:08) 
benim için toplu taşıma vapur ve uçak dan ibaret geri kalan her türlü taşıma zorunluluktan bindiğim araçlar.
ama vapur bir keyif-kültür istanbul için.

  • deepex  (22.02.23 15:35:45) 
Bir dönem bana oldu, toplu taşıma sever hale gelmiştim ama en büyük etken hiç yoğun zamanda kullanmamamdi.
Şu an öyle değil ama

  • kisa  (22.02.23 15:54:23) 
Araba kullanmayi asiri seven biriyim. 10 saat kullansam gik demem ama istanbul trafiginden neffret ediyorum. Bu yuzden ise giderken veya normal zamanda genelde toplu tasimayi tercih ediyorum.

Ama zaman zaman denemek istedigimiz bi restoran varsa, uzak bir noktaya gideceksek veya ikea, avm vb. Isimiz varsa arabayi mutlaka aliyorum. Arabanin kapinin onunde olmasini, o kolayligi ve her an tercih edebilme luksunu seviyorum.
  • mor oje  (22.02.23 16:00:10) 
toplu taşımada yürümesiyle 1 saat geçecek yol için araçla en fazla 45 dk trafik çekerim. fazlasını çekemem. toplu taşımayla mı giderim, yok, gitmem. evde otururum, trafiğin azalmasını beklerim.

araba konforluysa, yanında enerjik biri varsa, dakiklik gibi bir sorunun yoksa, aç müziğini gir 2 veya 3. şeride tın tın git. önüne girene yol ver. kimseyle muhattap olma. sürekli şerit değiştiren ile 2-3 dkdan fazla farkın olmaz. toplu taşıma bana daha korkunç geliyor.
  • gabe h coud  (22.02.23 16:23:14) 
Araba var ama kapıda yatıyor +1 :)

Hafta sonu toplu taşımayla 2-3 aktarmayla gidilecek veya 5-6 saate kadar şehir dışına gidilecekse şanlı park yerinden çıkarırım arabayı. Diğer türlü epey merkezi bir yerde oturuyorum ofise veya gezmeye arabayla gitmiyorum. Mis gibi vapur, minibüs, servis var emrimde. Gideceğim yerdeki ve döndüğümde evin önündeki park yeri, trafik, magandalar, t*ksici ve minib*sçüler gibi sorunları bertaraf ediyorum böylece.
  • chicha_v2  (22.02.23 17:09:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.