[]

Kredi yapılandırma

Arkadaşlar işten vakit bulup banka şubesine gidemiyorum. Müşteri hizmetleri de sadece şubelerden bilgi alabilirsiniz diyor size bir sorayım dedim.

Ödemesi 4 yıl daha devam edecek konut kredim var. 0.93 oranıyla almıştım zamanında. Ben bu krediye bir ara ödeme yapıp kalan tutarın da aylık taksitlerini arttırmak istiyorum. Yani X ödüyorken 2X ödemek istiyorum. Bunu 0.93 oranını bozmadan yapabilir miyim? Yoksa krediyi yapılandırmak mutlaka yeni faiz oranıyla mı oluyor?

not: bunu yapmak mantıklı mı diye sormuyorum. Krediyi erken bitirmenin mantıksız olduğunu biliyorum.

 
yapmayı planladığınız şey finansal olarak çok mantıksız...


  • sert siyah krom  (22.02.23 13:55:26) 
Mantıksız.

Soruya gelecek olursak yapılandırma vs. ile işiniz yok. Şubeye gidip şu kredime ödeme yapmak istiyorum diyorsunuz ara ödeme olarak yatırılıyor. Aylık taksit miktarını da artırma vs işine girerseniz yapamazlar fiyat değişir derler vs. O yüzden her ay fazla yatırmak isteidğinizi ekstra gidip ödeme yapmak istiyorum diyip ödeme yapacaksınız.
  • FAtE  (22.02.23 13:58:43) 
Ailem bunu yaklaşık 10 yıl önce yapmıştı. 6 yıl daha taksit ödemek yerine 4 yılda taksitleri bitirecek şekilde yeni bir ödeme planına geçmişlerdi. Ama belki de faizlerin düştüğü bir zamandı, o detayı bilmiyorum.
Krediyi kullandığınız şubeye telefon edip müşteri temsilcinize ulaşsanız büyük ihtimalle size hem cevap verecektir hem de yeni bir ödeme planı önerecektir.

  • michael_knight  (22.02.23 14:13:52) 
ben yazarken not yoktu. enteresan olan nedir bilmiyorum.


  • sert siyah krom  (22.02.23 14:18:53) 
Konut kredisini yeni faiz ile yapılandırır %99 yada iyi ihtimal %1 ceza mı ne vardı öyle bir şeyle karşılaşabilirsiniz, muhtemelen aynı orandan onlar lehine de olsa yapılandırmayacaklar


  • atom karincanin torunu  (22.02.23 15:29:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.