[]

Atina rehberi

Son zamanlarda gideniniz varsa önerileri alırım. Mart basında gideceğiz, arama yaptıgımda atina diye duyuruda 1135sayfa cıktı:) not:4gece kalacağız.




 
iki hafta önce arkadaşlarım gitti, kiraladıkları arabanın camını patlatmışlar, hem yarım günleri emniyette geçmiş hem de 350€ depozitodan düşmüşler. tesellileri arabada önemli eşyalarını bırakmamışlar tabii.

diyeceğim o ki araba kiralarsanız ya otoparka bırakın ya da taksi/toplu taşıma ile ulaşım sağlayın.
  • nonik  (22.02.23 15:15:58) 
İstanbul'dan 10 daha güvenli bir şehir. Omonia bölgesinde konaklama yapmayın, sorun çıkmaz da yine içiniz rahat olsun. Kaukai civarı konaklama için idealdir. Plaka civarı gezmek için güzeldir. Çok güzel tarihte gidiyorsunuz yazın Atina aşırı sıcak oluyor. Akropolosi doya doya gezin.


  • ditu  (22.02.23 18:41:43) 
Şehirde toplu ulaşım iyi, atina’da istanbul kadar beter park problemi var, şehiriçi için sakın araba kiralamayın, saçmalık olur.
Lycabettus tepesine çıkabilirsiniz, kişibaşı 15€ya to nisi’de sınırsız içki-yemek yiyebilirsiniz. (Bazı mezeler çok iyi ama kalamar çok iyi değil)
Onun dışında ıspanaklı börek yiyin mutlaka, gregorys güzel bence.

Onun harici çok cafe bar var, six dogs a gitmeyin (hala rehberlerde filan yazıyo olabilir, gitmeyin, çay bahçesine dönmüş, eskiden kokteyl bardı)
Baba au rum kokteyl bar iyi. Koukaki bölgesi iyi. Craft beer severseniz blame the sun taproom a gidin.

Apivita, korres gibi markalar satın alacaksanız kendi dükkanlarından almayın, herhangi bi hondos center şubesinden alın, daha uygun oluyor. Omonoia’da var mesela bi şube. (Bizim boyner gibi)
Avli isimli restoran güzel.
Frappe için (ya da espresso/cappucino freddo)
Karaman rum/anadolu mutfağı gibi isterseniz karamanlidika var. Souvlaki yiyin mutlaka, momastraki’de yerseniz o thanasis bairaktaris’e göre daha iyiymiş. (Yunan arkadaşım söylüyo)
Onun dışında street souvlaki filan da iyi. Bi pitaya (pide arası souvlaki) 4€ üstü vermeyin.
  • kuehles blondes  (22.02.23 23:58:18) 
@liberal ın özelden mantıklı ricası ile kendi soruma yanıt da veriyim gezdikten sonra. Kalacak yer olarak biz monastraki meydanının dibinde 24k athena suites te kaldık. Çok çok merkeziydi ve tertemizdi oda. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Souvlaki yemeden donmeyin, bence cogu yer ortalama üstü lezzetli yapıyor.
Barley cargo isimli pubta yüzlerce bira cesidi var ,10tane fln da fıçı bira var, deneyiniz tavsiyedir.
Tavern Klimataria- burda canlı müzik oldugu gunler var onceden rez. Yaptırın gidin ve şarapta ahtapot yiyin hayatımda yediğim en yumusak ahtapottu.
Το λοκάλι- bahcesi cok tatlı yemekler de güzeldi.
Fika coffee- kruvasanları cok iyiydi ve tarcınlı çöreği. (Burası akrapolis in güney kapısına yakın(kalabalık olmayan giriş)
Bougatsadiko Psirri- börekleri bir harika kahvaltı burda yapılır.
Thea terrace bar- aksam akrapoli manzarası müthis kokteylleri de iyi.
Hep yeme içme yazdım hep cünkü gezcek yerler belli:)
  • solenkol  (21.03.23 17:08:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.