[]

esp 01 wifi module ile bunu nasıl yaparım?

Merhaba, elimde bir adet esp 01 wifi röle modülü var. Bilindiği gibi gerekli kodu yükleyip adres satırından ilgili ip ve portu girince butonun birine basıp röleyi tetikliyoruz diğerine basarak bırakıyoruz.

Benim istediğim aksiyon ise röleyi tarayıcıdan kontak yapmak yerine, kapı kapandığı an rölenin kontaklanmasını istiyorum. Yani fiziksel olarak röleyi tetiklemek ve tarayıcıdan da bırakmak istiyorum ve bunları tek esp 01 üzerinden kablosuz olarak yapmam mümkün mü? Tek bir modül ile mümkün olmasa bile en azından kablosuz olmasını istiyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

 
ESP01'le çalışmadım, ESP12 içeren bir röle modülü kulanırsan direkt olarak arduino ile programlayabilirsin. İster web server kullan, ister harici bir switch'i gpio'lara bağla.


  • kimlanbu  (22.02.23 15:36:17) 
@kimlanbu şu an elimde ESP12 bulunmuyor. elimde bulunan modüle bir arduino bağlasam kod kısmında anahtar yardımıyla tetiklesem nasıl bir yol izlerim acaba. Bunu araştırabileceğim bir ismi var mı? illaki hazır yapılmış bir devresi vardır.


  • TATLIEKŞİ  (22.02.23 16:17:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.