[]

aç kapa batarya kartuşu

banyo lavabosunun musluğu damlatıyor. musluk şu aç kapa şeklinde olanlardan. klasik çevirmeli musluk değil.

elimden iş gelir, alet edevatım da var. bin kere musluk contası, salmastra falan değiştirmişimdir. ama hayatımda ilk defa aç kapa tipi bataryam oldu ve de damlatıyor.

bunlarda conta monta yok galiba, içinde kartuş denen bir parça var, komple o değişecek. youtube'dan biraz izledim, kolay iş gibi görünüyor ama bu kartuşun ayaklısı, ayaksızı, 35'liği 40'lığı falan varmış. yine her haltta olduğu gibi bir standardı tutturamamışlar demek ki, her neyse.

benim hangi tip malzeme almam gerektiğini, içini açıp eski parçayı sökmeden öğrenmem, anlamam mümkün müdür? zira damlatması dışında musluk çalışıyor. şimdi vanayı kapatıp, kartuşu söküp, yenisini almaya gidene kadar vana kapalı, musluk iptal şekilde durması lazım. malzemeyi alıp geleyim de öyle sökeyim istiyorum.

var mıdır sökmeden içinden çıkacak şeyi bilmemin bir yolu?

 
Bu işin en sağlıklı yolu kartuşu söküp hırdavatçılar çarşısına gidip elle dokunarak karşılaştırarak satın almaktır.

Ha çok yaygın bir modeldir, bataryanın fotosunu çekip gidersiniz ama elinize yanlış kartuş tutuştururlarsa git gel zor olur. Dediğiniz gibi bu kartuş olayında onlarca farklı model var, bakıyorsun nerdeyse birbirinin aynısı ama altta bi çentik farklı...

İnternetten almak da riskli, farklı kartuş gönderebiliyorlar. Bir de az bulunan kartuşlar karaborsa pahalı oluyor. 50 liralık kartuşa 200 istiyor adam. Bu da ek bilgi.

Değiştirmesi kolay bu arada evet.

EK: Kartuşu söküp, detaylı foto çekip tekrar takabilirsiniz bu arada. Fotoyla gidersiniz hırdavatçıya.
  • msb  (21.02.23 20:05:45 ~ 20:07:53) 
"vanayı kapatıp, kartuşu söküp, yenisini almaya gidene kadar vana kapalı, musluk iptal şekilde durması lazım"

tüm nalburlarda var
youtube kartuşlu batarya sökme, bi kaç video izlesen sökersin
alyan ve ingiliz anahtarı lazım
  • bir soru sorcam  (21.02.23 20:47:26) 
100 lira civarındadır herhalde
çok pahalı bi şey değil

  • bir soru sorcam  (21.02.23 20:48:37) 
Batarya son 5 yıl içinde takıldı ise garantisi devam ediyor olabilir. Babamlar bu şekilde gpd marka mutfak musluğunu tamir ettirdiler garantiden. Bir kontrol edin isterseniz.


  • inheritance  (21.02.23 21:20:31) 
Geçen sene 35-40 liraya almıştım kartuşu, mahalle nalburundan.

Sökün ve elinize kartuşu alıp mahalle nalburlarını ve bir milyoncuları gezin. Bulma ihtimaliniz %90
  • John Bloor  (22.02.23 10:44:26) 
evet maalesef sökemiyorum. kapakçığı çıkardım, içeri boy boy alyan denedim, hiçbiri oturmadı. fener tutup bakıyorum, içeride alyan başlı bir vida da yok, daha doğrusu vida gibi bir şey bile yok. dümdüz yuvarlak. korkarım daha önce de sökmüşler veya sökmeye çalışmışlar ve alyan baş yalama olmuş, yusyuvarlak bir hale gelmiş.

yeni alacağım kartuşun üstünde yeni vida olacak mı? yani çıkanı atacaksam bunu kanırtıp kırayım mı, başka türlü sökülmeyecek gibi.
  • kibritsuyu  (25.02.23 13:59:30) 
Açma kapama kulpunu çıkardın mı?

Önce o kulp çıkar, sonra bilezik gibi geniş bir halka çıkar elle çevirerek.

En son da kartuşu tutan büyük somunu bir kurbağacıkla açmak lazım.

Edit: He kapakcık dediğin kulp değil o zaman, vidayı gizleyen 1 cm kadar olan tıpa di mi?
  • John Bloor  (25.02.23 15:10:31 ~ 15:11:08) 
yok abi kulpu çıkaramıyorum zaten. vidayı gizleyen küçük kapağı çıkarıyorum, altında vida falan yok. vidaya benzer bir şey de yok. boy boy alyan denedim, tutmadı. çeşit çeşit tornavida denedim tutmadı. fener tutup bakıyorum, orada aleti takıp gevşetebileceğim bir şey görünmüyor. korkarım ki yapama olup yusyuvarlak hale gelmiş bir alyan vida başı var.

50 liralık kartuş yüzünden 1000 liralık batarya değiştirmek zorunda kalmazsam iyi. zaten öyle bir şey olursa varsın damlasın amk.
  • kibritsuyu  (26.02.23 19:58:10) 
Hocam orada küçük bir allen vida var, olmalı yani. ışıkla filan net görüp olmadığını doğrulayabilir misin?

Eğer vida olmadığına emin olursan kulpu yukarı doğru çek, vidası yok demek ki çıkar yüksek ihtimal.
  • John Bloor  (27.02.23 12:21:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.