[]

Sigorta şirketlerinin durumu ne olacak?

Deprem sonucunda pek çok ev ve araçta hasar var. Bunların bir kısmı mutlaka sigortalıdır.

Sigorta şirketleri bu hasarların bedelini poliçe sahiplerine ödeyecekleri için bu yıl zarar mı edecekler?
Sigorta şirketleri risklerinin ne kadarını reasürans şirketlerine sigortalatmıştır?

Deprem sonrasında ev, araba, hayat sigortalarının primleri artacak mı? (Enflasyonun etkisi dışında, afet sebebiyle ekstra bir yükselme olacak mı demek istiyorum) Mesela Adana-İskenderun tarafına doğru depremlerin ilerleyeceğini söyleyen uzmanlar var, o yüzden o bölgelerdeki primler geçen yıla göre daha mı yüksek olur?

 
Zarar etme noktasında fikrim yok ama primlerin yükseleceğini düşünüyorum ben, yani deprem riskinin ve sonuçlarının ne boyutta olduğu göründü bu da primlerin yükselmesine sebep olackatır bence de.


  • atom karincanin torunu  (21.02.23 13:23:18) 
üzerinden çok zaman geçti, bilgim belki eskidir ama reasürans firmaları öder bunları. münich re, swiss re, hannover rück vs. belli bir tutarın üstündeki riskleri sigorta şirketleri reasürans şirketine sigorta ettirir; sigorta şirketlerinin sigortası yani.


  • gabe h coud  (21.02.23 13:25:13) 
Primler yükselir.
Sigorta ve kasko yapan insan sayısı baya az. Özellikle son kasko fiyatlari yükselmesi ile baya kişi yapmadı.
Türkiye'de ucuz olsun diye çok az limitler olabiliyordu, yapan onlardan yapmıştır. Çoğu kaskonun vereceği para ile yeni araba alinmaz bile.

Kısacası acayip kötü durumda olacaklarını sanmam. Tek sıkıntı ufak, dandik firmalarda olabilir.
  • logisticsmanager  (21.02.23 13:25:52) 
deprem bölgesinde araçların %25i falan kaskoluydu. hatta daha az olabilir geçen görmüştüm.

twitter.com

deprem bölgesinde %15 kasko varmış. tr geneli %27. yani oran baya az. o yüzden şirketlere çok koymaz diye düşünüyorum.
  • jelly bear  (21.02.23 13:39:09 ~ 13:40:25) 
depremin sigorta şirketleri üzerinde söylenen kadar büyük bir baskısı yok. evlerde dask zorunlu ve dask devletin yönettiği bir sigorta havuzu. yani sigorta şirketinden dask poliçesi yaptırırken şirket sadece o poliçeden komisyonunu alıp senden aldığı parayı havuza aktarıyor ve hasar durumunda bu havuz ödeme yapıyor. yani sigorta şirketi acente gibi çalışıyor.

bunun dışında türkiye'de konut poliçesi yaptıranların sayısı yok denecek kadar az. özellikle doğuya gittikçe bu oran iyice düşer. yani hatay'da yıkılan evlerin 1000de 1inde bile konut poliçesi yoktur.

sigorta şirketlerinin zarar yazacağı en büyük kalem kasko olur. o da altında ezilecek kadar büyük hasarlar değil çünkü hasarlı araçların sayısı o kadar da devasa bir sayı değil ve bunların bir bölümünde de zaten riskler reasürörlerle paylaşılmıştı.
  • asap raki  (21.02.23 13:40:04) 
koskaca reasurans sirketleri icin turkiyenin bir bölgesinde yaşanan doğal afet hasarı hiç bir şey değil.


  • nuisance  (21.02.23 15:16:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.