[]

şu çadır deprem sonrası artçılardan kurtulmak için 1 hafta yeterli olur mu?

www.hepsiburada.com

istanbul'da deprem riski az olan yerde yaşıyorum. büyük deprem sonrası kalabalıkların çok içine girmeden sakin bir alanda çadır kurup içinde uyku tulumum ile kalmak istiyorum 6-7 gün. yağmur kesmesi yeterli gibi geliyor bana şimdilik uyku tulumu ve mat'ım var. sizce yeterli olur mu bu çadır? daha önce hiç çadırda kalmadım. dediğim gibi büyük istanbul depreminde sağ kalırsam sadece 1 haftalığına içinde yaşamak için böyle bir şey düşündüm. farklı bir şehire ya da başka birine gitme durumum yok.

çadır için bütçem 1000 tl'ye kadar.

 
Suyu geçirmez diyor ama rüzgara dayanma şiddeti yazmıyor. Aynı fiyatlar civarında Decathlon dakilere de bakabilirsiniz onların rüzgara dayanması biraz daha iyi oluyor.


  • titanic kemancısı  (20.02.23 22:22:09) 
Bunlar yazlık çadır. Açıkta yatmaktan iyidir ama, rüzgara, yağmura dirençleri çok da arzulanan kadar değil ve soğuğu kesmez. Kış şartlarını düşünerek 4 mevsim çadır, hiç değilse 3 mevsim çadır bakmalısın diyeceğim ama verdiğin linkteki fiyatı görünce Ohaaa! demekten kendimi alamadım. Bu poşetten hallice çadır o fiyatsa diğerleri kimbilir kaç liradır.


  • Mirket  (20.02.23 22:32:23) 
@Mirket sağlam güzel çadırlar 5k'dan başlıyor.


  • ayseee  (20.02.23 22:34:02) 
Duct tape koli bandı ve kalın çöp poşeti de alın en azından çadırda bir sorun olursa anlık tamir edersiniz pratik çözüm olarak


  • titanic kemancısı  (20.02.23 22:37:39 ~ 23:00:22) 
Arpenaz 3 mevsimlik 3 kişilik çadır şu an 1420 tl gözüküyor Decathlon sitesinde bilginiz olsun


  • titanic kemancısı  (20.02.23 22:40:46) 
Eğer bunu alacaksan üzerine nalburlarda bulunan şeffaf brandalardan kestirisin, yağmur ve rüzgar için daha korunaklı olur


  • freebird5406_2  (21.02.23 00:40:19) 
eğer depremde hayatta kalacağınızı, malzemeleri evden dışarı çıkartabileceğinizi ve çadırda güvenle kalabileceğinizi düşünüyorsanız daha kaliteli bir şeyler bakın hiç değilse. bu bende anında çökecek izlenimi uyandırdı.


  • deartheodosia  (21.02.23 01:35:21) 
Istanbulda deprem riski az bolge neresi merak ediyorum.

Uyku tulumunuzun kaç dereceye dayanıklı olduğu da muhim tabi. Şu aprenaz 3 mevsim çadırlara gerçekten bir göz atın isterseniz. Bütçeyi aşıyor ama taksit yaparsınız belki.
  • faredenkorkankedi  (21.02.23 11:24:29) 
yazın güzel havada rüzgarı keser sadece. kışın yağmurda ziyan olur. böyle bir planın varsa sera örtüsü ayarında bir brandadan metal destekli çadır bakmalısın. bunu mesela bırakıp gidemezsin. o kadar ufak ki içine sürünerek girmen lazım.


  • orpheus  (21.02.23 19:19:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.