[]

Başıboş köpek işi ne zaman patlar?

Geçtiğimiz hafta İstanbul'dan Gökçeada'ya gittim geldim. Giderken otobandan dönerken e-5'ten döndüm. İkisinde de yol boyunca farklı farklı yerlerde zırt pırt başıboş köpekler gördüm. Bu işin sonu hayır değil sanki. Üç beş yıla iyice çoğalıp eski zamanın kurt sürüleri gibi çiftliklere, meralara, köylere saldırmamaları için bir sebep göremiyorum.




 
Başıboş köpek sorunu patlayalı uzun zaman oluyor zaten. Bırakın kenar mahalleleri, şehrin merkez bölgelerinde bile evine geç dönmeye korkar oldu insanlar. Sözümona hayvanseverlerden korkan partiler bu işe el atamıyor, lobileri çok kuvvetli, bir köpeğin kılına zarar gelsin bütün ünlüler villalarından tepki kusuyor ama bir çocuk parçalandığında ya da köpekten kaçarken yola atlayıp öldüğünde kimseden çıt yok.


  • msb  (20.02.23 20:00:47) 
Birkaç zengin sjw tipin çocuğunu parçaladıklarında bu ciddi bir sorun olur.


  • romario  (20.02.23 20:01:46) 
valla haklısın, ben de hayvanseverim ama başıboş köpek konusu inanılmaz bir hal aldı. bir kere de yolda 2 tane köpeğe çarptım maalesef, yaşanan vicdan azabı ve maddi zararın haddi hesabı yok. bence bu işin patlaması yakındır diye düşünüyorum. köpek sahipleri bile başıboş köpeklerden şikayetçi.


  • roket adam  (20.02.23 20:23:38) 
çoğalamazlar, bölge ve gıda kaynakları sınırlı olduğu için populasyon belli bir sayıda kalır. sonsuz çoğalabiliyor olsalardı başıboş köpekler 50 yıldır türkiyede var.


  • orpheus  (20.02.23 20:50:23) 
@orpheus nasıl çoğalamazlar, çoğaldılar işte.

Gıda kaynakları kısıtlı falan değil, çılgınlar gibi mama satın aldırıp besleyen gruplar var. Sıkıntı bu zaten, normal akışta milyonlarca sayıya ulaşamazlardı ama "besleniyorlar". Birilerinin cebi dolsun diye "patili dostlarımız aç, onlara bir kap mama" ajitasyonuyla besleniyorlar.

Kaynaklar kısıtlı olmadığı için alan savunması da yapmıyor hayvanlar, nasıl olsa hazır mama geliyor diye 10-15 alfa yan yana yatıp geviş getirebiliyor. Rekabet yok, zayıfın ekarte olması yok. Ölmesi gereken yavru bile zorla ite kaka veterinerle vb hayatta tutuluyor.

Sıkıntı çok büyük, bunu herkes er geç anlayacak ama bazıları için zaman gerekiyor.
  • msb  (20.02.23 22:34:50) 
Besleme olayı dert evet. Bir de belediyeler bu tayfaya yaranmak için para harcıyorlar. Bunlar için daha yeni bir tane yem fabrikası açıldı Ankara'da geçen yıl. Hem de belediye tarafından...


  • alperz  (21.02.23 08:28:20) 
gıda kaynakları sınırsız. besleme yapıyorlar. (bu nasıl bir türkçe ise, besliyorlar abi işte.) fabrika bandını düşünün, besleme yapıyorlar. bir sıra swj, fistan giydiriyorlar, saçını örüyorlar :)

köylüler hayvanlarına dadanırlarsa vururlar. orada biraz popülasyon kontrolü olur. şehirde olması için sayılarının daha 2-3 kat artması lazım. henüz eşik aşılmadı.
  • gabe h coud  (21.02.23 08:54:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.