[]

Yatak örtüsünü 3 günde bir değiştirmek gerçekten abartı mı?

Ekşideki başlığa istinaden yazıyorum. Yorgan kılıfını haftada 1 değiştiriyorum. Alezleri ayda bir yıkıyorum. Yatak örtüsünü ve yastık kılıflarını ise 3 günde bir değiştiriyorum.
tek yaşıyorum, erkeğim.

abartıyor muyum yani ben şimdi sıklık olarak?

zaten yatak örtüsü incecik lastikli bir şey. ucuz da çıkarıp yenisini takmak 1 dakika almıyor. yastık kılıfları da aynı şekilde. incecik örtüler olduğu için makinede de yer kaplamıyor bunlar zaten, haftada bir makinede de işte bir adet yorgan kılıfı, 4 yastık kılıfı ve 2 tane yatak örtüsünü nevresim modunda temizleyip kurutuyorum. sadece tişört ve donla yatıyorum bunları da her akşam değiştiriyorum. nevresimler ile birlikte bunları da yıkıyorum. hepsi haftada bir makine tutuyor zaten sadece.

 
Alerjik bir bünyen varsa normal sayılabilir, belki. Ama alerji ile ilgili sıkıntın yoksa, abartı hocam.


  • John Bloor  (20.02.23 15:36:17) 
"zaten yatak örtüsü incecik lastikli bir şey. ucuz da çıkarıp yenisini takmak 1 dakika almıyor. "

hakikaten şu basit işi ne kadar büyütüyorlar, ben de haftada bir ya da on günde bir rahat ediyorum
  • freebird5406_2  (20.02.23 15:39:59) 
@John Bloor alerjik bir bünyem yok da yani uğraşmış gibi gelmiyor bana 2 dakikamı almıyor bunları değiştirmek o yüzden merak ettim. yatak örtüsünü de haftada 1'e çıkarayım madem.


  • denizgonen  (20.02.23 15:40:04) 
yorulmiyorsan zarari yok. benim icin ideali haftada 1
ama oyle farkediyor ki bazi evler kokuyo sigara vs icilince. bazi nevresim kumaslari da tozlaniyo ben en son koyu renk bi saten aldim bildigin ustu toz topluyo gibi. bana gore materyal ve evin genel durumu farkeder duruma gore haftada bir degil de iki haftada bir yapabilirim bu isi.

  • ala09  (20.02.23 15:49:36) 
Ben toplu yıkıyorum. Yorganı bekletip yastık kılıfını değiştirmem içime sinmez. O yüzden haftada bir hepsini değiştiriyorum. 3 gün gereksiz geldi, bir rahatsızlığınız veya terleme probleminiz yoksa.


  • ruhen hastayim ben  (20.02.23 15:52:06) 
@ruhen hastayim ben terleme sorunum yok da benim mantığım kıyafet gibi görüyor yatak örtüsünü ve yastık kılıflarını. nasıl evde giydiğimiz kıyafeti de değiştiriyoruz, dışarıda bir gün giydiğimizi kirliye atıyoruz bu nevresimler de kirleniyor yağlanıyor duş alıp girsen bile yatağa. yatak örtüsü ve yastık kılıfları da daha doğrudan temas içerdiği için 3 günde bir yıkıyorum öyle işte...


  • denizgonen  (20.02.23 16:09:15) 
abartı değil içiniz öyle rahat ediyorsa.


  • jelly bear  (20.02.23 16:09:53) 
Abarti. Hic olmasa kullandigin deterjan elektrik su ile bir doga dusmanisin denebilir.


  • another satisfied lover  (20.02.23 16:19:12) 
evde giyilen kıyafet gibi düşnmek çok makul gelmiyor bana. kıyafet doğrudan beden ile temasta fakat çarşafın çoğunluğu sadece kıyafetler ile temas ediyor. yastık kılıfı için normal bir süre fakat çarşaf için bu kadar sık olması israf gibi geliyor bana.

ek: tişört don kısmını okumamışım. o zaman normal olabilir.
  • d e j i n  (20.02.23 18:35:36 ~ 18:36:47) 
yorumlara bakinca ben pisim gibime geldi ama yazayim yine de.

benim icin ideali haftada 1 olsa da tembel oldugum icin 2-3 haftada bir oluyor degistirme sikligi. degistirince herseyi birden yikiyorum, ayri ayri carsaf yastik kilifi degistirmiyorum. uyurken sizin gibi pijama giymiyourm, ancak geceleri terlemiyorum da. o yuzden genelde kirli hissetmiyorum, tenimin carsaflara temas ediyor olmasini carsafin kirlenmesi olarak gormuyorum. ancak 3. haftaya girdiysek artik tozlanmasi veya yataga dokulmus kil tuy fln rahatsiz etmeye basliyor.

disarda 1 kere giydigim seyleri de yikamam cogu zaman, havalandirip dolaba geri koyarim. sadece terlediysem veya koltuk alti fln kokmussa (bazen deodorant yuzunden bile igrenc kokabiliyor dar giysiler) o zaman uzerimden cikarir cikarmaz kirli sepetine atiyorum.
  • taurina  (20.02.23 20:07:32) 
yatak ortusu dediginiz carsaf sanirim. ben 3 gunde degistirmem, incecik ortu de bence uzun is. cunku yataga sikistirmam gerekiyor iyice, dumduz olmazsa, yanlardan acilirsa yatmam.

1-1,5 hafta gibi bir sureden sonra degistiririm.

yorgan cok zor geliyor. nevresim kilifi degsitirmek en zor ev islerinden biri. 2-3 haftada degistiririm.

diger bir challenge da yikama kurutma katlama vb. bunlar yuzunden birz erteliyor oldugum dogru.

yani size zor gelmiyorsa degistirin, abarti olacak bir sey degil. benimkini degistiren olsa ben de hayir demem, temiz nevresim kokusu guzel bir sey :)
  • supergirl  (20.02.23 20:43:04) 
Yastıkları iki üç günde bir değiştirmek normal bence. Ben maksimum üç günde değiştiriyorum, örtüyüde haftada bir değiştiriyorum.


  • hayalhayal  (20.02.23 21:17:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.