[]

Arabaya Bluetooth ekletmek

arkadaslar eski bir arabam var, arabada bluetooth var ama sadece telefon gorusmeleri icin kullanabiliyorum, telefonda uygulamalar vs ile cikan sesler arabaya yansimiyor. bunun icin FM uzerinden arabaya baglanan bluetooth cihazlari var, cakmak girisine takiliyor. bu aletlerden alsam verim alabilir miyim, yoksa bunu cozmenin baska bir yolu var mi? apple play vs monte edelim diyenler oldu ama cok pahali cozum istemiyorum, derdim sehir trafiginde 1 saat youtube ya da youtube music dinleyebilmek.




 
O cihazlar, (sanırım adı bluetoth transmitter gib bişeydi) radyo dalgası yayıp araba teybinden o yayını yakalayıp çalışıyordu.

Çok radyo kanalı olan büyük şehirlerde maalesef karmaşa oluyor okuduklarım kadarıyla, az radyo yayını olan küçük şehirlerde işe yarayabilir.

Araba teybinin kaset çalar ya da cd çaları varsa, o kısım iptal edilip blutut alıcı eklenebilir. Örnekleri var.
  • John Bloor  (20.02.23 10:12:28) 
JB+1

elektronikle uğraşmaya el yatkınsa devre kartı şeklinde alıcılar var, teybi söküp aux in kısmına bağlanabilir

teypte direkt olarak aux girişi varsa, devre kartı olan dışında normal alıcı oraya bağlanarak da yapılabilir.
örnekler:
www.trendyol.com

www.robitshop.com
  • kisa  (20.02.23 10:32:58) 
aslinda siz boyle deyince kolay gibi gorundu ama kendim cesaret edemem acikcasi, bozarsam karim da beni bozar. (kilibik mode on)

Bloor'un uyarisi iyi oldu, bu aleti istanbulun gobeginde yuzlerce radyo yayini arasinda kullanmayi planliyordum.

Arabada USB girisi yok ama koltuk yanindaki kolcagin icinde bir aux girisi var.
  • serseri marti  (20.02.23 10:51:26) 
teybin modelini gösterir bir foto var mı acaba?

o aux girişi çalışıyor mu diye bir kontrol edip sonrasında linkteki gibi bir ürün alınabilir. benim attığım ürün gücü usb den alıyor. benzer bir çok model var ama fiyatlar benzer bantta geziyor.
aux girişi çalışıyor ise ve usb den güç alınabilecekse en rahatı konsola koymak ama bir şekilde hiç görünmesin, ortalarda gezmesinderseniz de teyp sökülüp yapılmalı.

edit:
www.hepsiburada.com
bunu yorumları daha iyi

bu da güzel göründü gözüme :D durduk yere bunlara sardım :S
www.hepsiburada.com
  • kisa  (20.02.23 10:55:34 ~ 11:01:16) 
fotograf yok araba da uzakta su an ama bu aux uzerinden bluetooth ozelligi getiren aleti deneyebilirim. normal kulaklikla bir deneyeyim aux'u.


  • serseri marti  (20.02.23 11:06:03) 
aux girişinden çalışan bt aparatlar var. gayet güzel çalışıyor. herhangi birini alıp kullanabilirsiniz.


  • babilfish  (20.02.23 11:08:45) 
aux girişi varsa direkt şundan alabilirsiniz:

www.amazon.com.tr

çakmaklıktaki usb'ye takıp direkt kullanabilirsin.
  • brkylmz  (20.02.23 11:25:32 ~ 11:27:22) 
AUX normal kulaklıkla deneyemezsiniz, aux kulaklığa ses vermez, ses girişidir. Elinizde AUX kablosu varsa telefon ile teyp arasına bağlayabilirsiniz.

AUX girişi varsa bu girişlere uygun blutut aparatları en güzeli olur, ben direkt teybi söküp içine devre eklemiştim. Aux girişi yoktu.
  • John Bloor  (20.02.23 12:18:52) 
AUX girişinden çalışan BT setler +1.


  • avianthem  (20.02.23 13:49:18) 
Baseus olanı alın. Amazon linki olan.


  • inheritance  (20.02.23 15:19:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.