[]

karot aldırmak mı, aşağıdaki bilgiler mi? inşaattan anlayanlar burada mı?

L şeklinde tek blok bir sitede yaşıyorum. 150 daire var. binanın 4-5 yaşlarında maksimum.

"Bizim binanın şantiye şefi ile görüştüm.
Temel öncesi 8 ay haftiyat yapmışlar. 2 tane ekskavatör çalışmış. 2 defa kayalardan dolayı makineler arızalanmış.
Radye temel yapılmış.
120 cm kalınlığında beton yapılmış.
Statik projelerinde de bir problem olmadığını söyledi."

bu bilgiler yeterli midir? buna güvenebilir miyiz?

biz site sakinleri olarak önce kendimiz yönetimden bağımsız güvenilir bir yere karot yaptıralım dedik. Tabi bu süreçte herkes yönetime gidip bilgi istediği için yönetim yapı denetim belgelerini, yapı kullanma izin belgesini, yapının teknik özellikleri olan bir belgeyi de whatsaptan bize iletti. Şimdi zaten bu belgeleri herkes bir şekilde yalan dolanla alabiliyor. bence pek güvenilir değil.
ama sonra genel kanı karot kolonlardan alındığı için zarar verdirmemek yönünde.sonra bizim site sakinlerinden yetkili bir arkadaş ki, yönetimin eksikleriyle ilgili sık sık çatışıyorlar. yönetimi beğenmiyoruz falan.
bu kişi bizim whatsap grubuna yukarıdaki bilgileri attı.

 
yazık 4-5 senelik binayı deldirmeyin.
karot zaten zemine dair bir bilgi vermez.

  • nuisance  (20.02.23 10:10:41) 
Karot alındıktan sonra uygun madde ile dolum yapıldığında bina dayanımına bir etkisi olmuyor diyor uzmanlar. Teneke ton balığı kadar beton alıyorlar zaten. Eğer şüpheniz varsa yaptırın.
Ama zemin ile alakalı bir bilgi alamayacaksınız.

  • zimbirik  (20.02.23 10:58:56) 
Soru ne once onda bir anlasmak gerekiyor. Su an gundem yogunlugundan medya cok yanlis yonlendiriyor, korku da bunda etken elbette.

Karot'u niye almak istiyorsunuz? Karot size ne anlatacak? Beton sinifindan mi kuskunuz olmasi icin bir sebep mi var? Peki aldik karotu C20/25 cikti yada C30/37 cikti bu size ne anlatacak? beton iyi ama ben demirden caldim nerede biliyorsun? Yada her sey uygun ama yumusak kat var, kisa kolon var, yada guclu kolon zayif kiris prensibine uyulmamis...8 ay hafrtiyat yapmis makineler arizlanmis falan hikaye. Temelin radye temel olmasi 120cm olmasi bir fikir ama belki o bile kurtarmiyor zemini bilmeden hesabi bilmeden yorum yapilamaz. cok daha uzatirim da neyse.

Kendi basimiza karot aldiralim gibi bir konu degil bu. Binanizin kapsamli bir check-up i icin bir firmayla anlasmaniz lazim yada devletin ilgili kurumlari universiteleri bakabilir binanin yasiyla paralel fiyatsal avantajlar da soz konusu bu konuda yanlisim yoksa. Ancak En sonunda onlarin raporlamasiyla bir fikir elde edebilirsiniz.

Notlar:
- 2000 oncesi meselesini zaten hepiniz ezberlediniz. 2007 sonrasi binalar eger deprem yonetmeligini sagliyorsa genel anlamda guvenlidir. "Lan biz bunu nasil bilecez" bilemezsiniz, o yuzden korkuyorsaniz ki normal bir firmadan hizmet almaniz lazim. Eger istanbul da yasiyorsaniz mesele sadece sizin binaniz degil dolayisiyla tasinma ihtimallerinizi de degerlendirin.
- Karot alindiktan sonra orasi tamir edilir, karot sayisi onemli burada ama sadece beton kalitesini olcmek icin alinan karot sayisi ozellikle yeni binalarda cok olmaz. Dolayisiyla zarar minimum.
- Yapi denetim in aldigi numunenin bir onemi yok. Cunku zaten buradaki aksiyon var olan kontrolluk hizmetlerine guvenmemekten kaynakli.
  • wallcan  (20.02.23 13:26:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.